Mielipide

Kommentti: JYP säästää kolmasosan maaleistaan

LIIGA / Kolumni
JYPin toimitusjohtajan Kari Tynin mukaan seura aikoo pudottaa pelaajabudjettiaan tulevaksi kaudeksi 15 prosenttia. Suureksi kysymysmerkiksi nousee se, miksi se 15 prosenttia tehdään seuralegendan kustannuksella.

JYP, toimitusjohtaja Kari Tyni ja joukkueen kapteeni Eric Perrin järjestivät maanantaina tiedotustilaisuuden, jossa kyyneleiden keskellä kerrottiin kanadalaishyökkääjän jättävän seuran kuluvan kauden päätteeksi. Perusteita ei suoraan kerrottu, mutta Tyni avasi samassa yhteydessä seuran tavoitetta laskea 2,5 miljoonan euron pelaajabudjettiaan noin 15 prosentilla ensi kaudeksi.

Viimeisimpien verotietojen mukaan Perrin tienasi vuodelta 2013 rapiat 212 000 euroa. Nopeasti laskettuna tämä summa vastaa sivukuluineen kutakuinkin tarkalleen sitä summaa, joka JYPin tavoitteena on säästää.

JYPin säästökuurista on siis juustohöylämalli kaukana. Kaikki kerralla pois vaan, tuosta noin, Perrin ulos.

"JYP ilman Perriniä" vai "SaiPa plus Perrin"?

Tästä voisi siis päätellä, että JYPin ensi kauden joukkue on kutakuinkin saman tasoinen kuin tämän kauden joukkue olisi ilman Perriniä. Kun kanadalaisen seuralegendan tilalle nostetaan lähes nollakustannuksilla peluutettava oma juniori, niin mikä on pelillinen vaikutus?

Perrin on tällä kaudella ollut mukana järjestelemässä noin kolmasosaa kaikista JYP-maaleista. Miehen merkitys ei siis ole kentällä ollut ihan pieni - kuten ei voi olettaakaan kaverista, joka johtaa koko sarjan pistepörssiä.

Toki Perrinin lähtö kasvattaa jäljellejääneiden pelaajien roolia, eikä siten vaikutusta joukkueen tehoihin voi laskea noin yksinkertaisesti, mutta ero on silti valtava.

Mikä sitten olisi ollut vaihtoehto?

No, se juustohöylämalli. Pudottamalla vähän muiden ketjujen palkkatasoja, jäisi JYPille silti Perrinin ja säästöjen jälkeen vielä yhden SaiPan tai Ilveksen verran rahaa koota loput kokoonpanosta.

Kumpi kuulostaa kovemmalta kokonaisuudelta, "JYP ilman Perriniä" vai "SaiPa plus Perrin"?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös