Mielipide

Kommentti: Joonas ja Jeesus

LIIGA / Kolumni
Kärppien kaikki kaikessa ovat tällä hetkellä Joonakset Kemppainen ja Donskoi. Edes kaksikon ihmeteot eivät vie Kärppiä mestaruuteen, ellei tulosyksikköön löydy myös muita vastuunkantajia.

Oulun Kärpät nappasi eilen ensimmäisen kiinnityksen liigafinaaleihin. Viime kauden mestari porskuttaa vakuuttavasti kohti toista perättäistä mestaruutta?

Ei sinne päinkään.

Kärpät on suurissa vaikeuksissa, sillä puolen Suomen joukkue on tällä hetkellä täysin kahden miehen harteilla. Ilman Joonas Kemppaista ja Joonas Donskoita Kärpät olisi saattanut kompastua jopa SaiPaan.

Ensimmäisessä välierässä Kärpät otti ensin kaktusta kakkoseen. Sitten pitikin alkaa oikeasti potkimaan, jotta pää pysyy pinnalla. Tämän jälkeen ottelussa ei tehty enää maaliakaan ilman Joonasta.

"Jos Kärpät menee tänä vuonna päätyyn saakka, mestaruus pohjustetaan kahden Joonaksen Jeesuksen ihmeitä lähentelevillä teoilla"

Useimmiten niitä tarvittiin kaksi.

Kärppien ulkomaalaiset vetelevät tällä hetkellä rooliinsa nähden aivan miten sattuu − Ivan Huml ja Lukas Kaspar etunenässä. Osa tietää pelaavansa ensi kaudella muualla, eikä kiekkojen syöminen Oulussa näytä kiinnostavan pätkääkään.

Viime kauden mestaruuden Kärpät pohjusti ääritiiviillä viisikkopuolustamisella. Jos Kärpät menee tänä vuonna päätyyn saakka, mestaruus pohjustetaan kahden Joonaksen Jeesuksen ihmeitä lähentelevillä teoilla.

Tilanne on mielenkiintoinen. Molempien ura oli laskusuunnassa pari vuotta sitten. Donskoita hehkutettiin joskus Mikael Granlundin kanssa samassa lauseessa. Sitten tulivat sairastelut ja NHL-varauksen laukeaminen. Kemppaisesta piti tulla Kärpille uusi ykkössentteri, mutta sitä ei sentterin ensimmäisillä Oulun kausilla voinut päätellä muusta kuin tilipussista.

Kummankin Joonaksen uran suunta kääntyi 180 astetta, kun Lauri Marjamäki tuli oululaisjoukkueen peräsimeen. Marjamäki ohjasi Joonakset kädestä pitäen urheilijan tielle ja potki eteenpäin. Marjamäki antoi vastuuta ja odotti tuloksia.

En tiedä, onko liikaa väittää Marjamäen pelastaneen Joonasten urat?

Ennen pudotuspelejä kärppäluotsi vaati koko ajan eteenpäin menneiltä Joonaksiltaan seuraavaa askelta: numeraalista tulosta pudotuspeleissä. Huutoon he vastasivat kääntämällä nupit kaakkoon, jotta vastaus ei jää kenellekään epäselväksi.

Kaksikko dominoi liigajäitä juuri nyt.

Mestaruuksia voittavat kuitenkin joukkueet eivätkä yksilöt. Jos Kärpissä tulosvastuuta eivät ala kantaa myös kallispalkkaiset ulkomaanvahvistukset, Kärppiä ei voi auttaa mestariksi ei Joonas eikä Jeesus.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös