Mielipide

Kommentti: Ilves har kommit igen

LIIGA / Kolumni
Ilveksen uusi tuleminen ei ole pelkkää kaunopuhetta, vaan totisinta totta.

Ilves, tuo tamperelainen huumorijoukkue, jonka kauniit vuodet tuntuvat hyvin kaukaisilta. Tuo velikultien joukkio, joka sai HIFK-fanit huutamaan "Kom igen!".

Täyttä korjausliikettä on vaikea tehdä yhden kesän aikana, mutta suunnanmuutos on liiga-avauksen perusteella selkeästi aloitettu. Kontrasti viime kaudella sekoilleeseen tupsukorvalaumaan oli valtava.

Pientä hermoilua lukuun ottamatta Ilveksen esitys Jyväskylän perjantai-illassa oli varsin jämäkkä. Molemmat joukkueet suorittivat oman osansa sekoilusta, mutta tamperelaiset pitivät pakan kokonaisuutena paremmin kasassa.

Joukkueelta löytyi selkeä pelitapa, johon oli helppo nojata. Pelirohkeista ja ennakkoluulottomista pelaajanaluista huokui rajaton intohimo ja pelaamisen nautinto.

Karri Kiven mukaantulo oli organisaation kirkkain hetki miesmuistiin. Suomesta, mahdollisesti koko maailmasta, ei löydy parempaa valmentajaa hiomaan Ville Meskasen kaltaisista hiilenpalasista puhtaita timantteja.

Kun mukaan otetaan vielä se fakta, että Ilves voitti ensimmäisen pelinsä Jyväskylässä kymmeneen vuoteen, tamperelaisseura on matkalla vuoden tarinaksi.

Ilvekselle ei enää toivoteta vain tsemppiä, vaan se on todenteolla tullut takaisin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös