Mielipide

Kommentti: Hurrikaanivaroitus on annettu

LIIGA / Kolumni
JYPin ja Bluesin välinen puolivälieräsarja on vielä pahasti kesken, mutta JYP on antanut selkeän näytön nykykunnostaan. Leijuvat kysymysmerkit alkavat hiljalleen kadota.

Lauantai-ilta Espoossa ja isännät ottelusarjassa 0−1-takaa-ajoasemassa. Bluesin käsikirjoitus otteluun oli täysin selvä: Järkyttävällä kiimalla sisään, keskisuomalaiset maalaisjuntit murhaavan ylivoiman turvin maanrakoon ja voitonjuhlat käyntiin.

Eihän se ihan näin mennyt.

Stefano Giliati pyrki Tuomas Tarkin ihon alle jo perjantaina, kun kanadalaishyökkääjä vetäisi Tarkkia hanskalla kupoliin. Ottelu vanheni vain 24 sekuntia, kun Giliati oli jälleen hämmentäjän roolissa huitomalla Tarkkia näpeille.

Tulos: Giliati jäähylle ja hurrikaaniryhmä 1−0-johtoon. Seuraus: Espoolaisten peliin järkyttävä määrä hermoilua.

Heti perään Blues pääsi koettamaan pelättyä ylivoimapeliään peräti kolmesti. Jyväskyläläisleirin pahimmat kauhukuvat ja espoolaisleirin märät pöksyt olivat kuitenkin ennenaikaisia. Bluesin ketsuppipullo oli täysin tukossa.

Tässä kohtaa vanha mestari haistoi veren. Täysi hönkä päälle, taululle JYPin toinen maali ja epätoivo espoolaisten leirissä vain kasvoi. Edes "Daltonin veljekset" eivät saaneet Bluesiin kaivattua puhtia, vaan JYP piti langat täysin käsissään.

Voitonjuhlat saattoivat alkaa, mutta suunnitelman vastaisessa leirissä.

JYPin esitys oli juuri sellainen, mitä mestariehdokkaalta pitää vieraskaukalossa odottaa. Kypsä, tyly ja ennenkaikkea vastustajaa parempi.

Ottelusarjaa on takana kaksi ottelua ja niiden aikana JYP on mitätöinyt tukun sen yllä leijuneita kysymysmerkkejä. Runkosarjassa ajoittain nähty epävarmuutta ja sitoutuneisuutta vailla ollut rallattelijajoukko on näyttänyt sen potentiaalin, joka sen riveissä piilee.

Yhtenäinen ja rutinoitunut joukkue, joka iskee vastustajan heikkouksiin − sitä JYP on toistaiseksi ollut. Tämä on nostanut myös Tarkin jälleen liigan eliittiin, sekä JYPin erikoistilannepelaamisen murhaavalle tasolle.

Torin varailun voi jättää vielä tekemättä, mutta eikös edellä lueteltu mestarijoukkueen oleellisimmat palapelin palat?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös