Mielipide

Kommentti: Huolehdi viestinnästäsi - älä tee kuten TPS

LIIGA / Kolumni
TPS:n elokuussa nimetty markkinointijohtaja Olli Lähdesmäki ehti olla seurassa vain kuukauden. Organisaation hölmö vaitiolo on osoitus kaikille urheiluorganisaatioille siitä, kuinka seuran ei kuulu toimia.

Kauaa sitä ei kestänyt. Olli Lähdesmäki nimettiin tiettävästi pitkän ja harkitun valintaprosessin päätteeksi TPS:n markkinointijohtajaksi, mutta koeaikaa ehti kestää vain kuukauden. Ulospäin organisaation tiedottaminen − tai oikeammin tiedottamattomuus − vaikuttaa eriskummalliselta.

TPS ehti pelata vain yhden runkosarjaottelun ennen koeajan purkamista. Lähdesmäen pikainen poistuminen tuli yllätyksenä, varsinkin kun tämän liityttyä seuraan TPS-toimitusjohtaja Mika Eskola kommentoi tuoretta lisäystä seuraavin sanankääntein seuran sivuilla:

− Tavoitteenamme on tehdä TPS:stä pitkällä tähtäimellä organisaatio, jossa työskentelevät parhaat ammattilaiset ja jonne urheilun huippuosaajat haluavat tulla. Olli on erittäin kova vahvistus kunnianhimoiseen tiimiimme.

Pitkä tähtäin, kova vahvistus. Tällaisten kommenttien jälkeen ei ollut mitään syytä olettaa, että uuden markkinointijohtajan pesti Palloseurassa ehtisi nähdä päätepysäkkinsä niinkin nopeasti.

Mitä tapahtui?

Tähän kysymykseen odottaisi ensinnä saavansa vastauksen organisaation viestimistä. Vaan ei, Lähdesmäki visersi ensin, ja tviitti aiheutti lähinnä enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Hämmennys ei ole välttämättä ensimmäinen tunnetila, jota seura haluaa herättää kannattajissaan vasta kauden toisen runkosarjapelin alla.

Miten TPS:n olisi tässä tilanteessa kuulunut toimia?

Vastaus on itsestäänselvä: Asiaan olisi pitänyt reagoida välittömästi ja julkaista tiedote. Kun näin ei toimittu, ehti muun muassa sosiaalinen media jo ihmetellä tapauksen taustoja. Epäselvissä asioissa mediahiljaisuus on aina huono ratkaisu, sillä näin toimimalla seura antaa tilaa turhalle spekulaatiolle.

Spekulaatio herättää (perättömiä) huhuja. Tekikö seura väärin, mitä tapahtui, kenen aloitteesta koeaika purettiin ja niin edelleen. Negatiivisuus ehtii kyllä nostaa tällaisissa tilanteissa päätään eritoten Turussa, jossa on hädin tuskin toivuttu aiemmista TPS:n 2010-luvun toilailuista.

Toimitusjohtaja Eskola kyllä tviittasi jälkeenpäin, että yksityiskohdat ovat Palloseuran ja Lähdesmäen yksityisasia. Olkoot, mutta senkin olisi voinut kertoa tiedotteessa!

Siis tiedotteessa, jota ei ole julkaistu vielä edes tämän kommentin julkaisuhetkellä. Reilut kahdeksan tuntia Lähdesmäen yllättävän tviitin jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös