Kommentti: Häpeällistä, Nuoret Leijonat!

MAAJOUKKUE / Kolumni
Pelaajien puheet kunniasta pelaamisesta alkulohkon jälkeen olivat täyttä potaskaa. Suomi on pelannut Latviaa vastaan pehmeästi kaksi erää, eikä peli näytä kiinnostavan tippaakaan.

Puolivälieräpaikan sössinyt Suomi ei näytä heräävän horroksestaan vielä karsintasarjassakaan. Edes Nuorten Leijonien ikäluokalle tuttu, Suomen uusi päävalmentaja Jussi Ahokas ei ole saanut joukkueen peli-iloa palautettua.

On toki ymmärrettävä, että karsintapelit Latviaa vastaan eivät sytytä. Häpeällisen tilanteesta tekee se, että joukkue on moneen otteeseen toitottanut, että he haluavat vielä näyttää osaamisensa näissä kisoissa. Siltä Latvia-ottelun kaksi ensimmäistä erää eivät todellakaan ole näyttäneet.

Harvoin näkee yhtä aneemista ja halutonta Suomea kuin ensimmäisessä karsintaottelussa.

Kahden erän jälkeen tilanne on ottelussa tasan 1–1. Edes Latvian tasoitusmaali ei saanut potkua Nuoriin Leijoniin, vaikka Latvian voitto ei ole tässä vaiheessa mitenkään poissuljettu lopputulema.

Mikäli joukkueen johtotähdet eivät saa herätettyä Nuoria Leijonia taistelemaan viimeisessä erässä, voi heidät jättää ensi vuonna valitsematta MM-joukkueeseen. Ei MM-kisoihin ole pakko lähteä, jos ei kiinnosta.