Mielipide

Kommentti: Ei sinne NHL:ään ihan kuka tahansa pääse

LIIGA / Kolumni
HPK esitteli Vaasassa uudet vahvistuksensa Shane O'Brienin ja Niklas Hagmanin. Kaksikosta vain jälkimmäinen pelasi mainittavat minuutit, mutta molempien ominaisuuksista näki, missä liemessä pelaajat on keitetty.

HPK täräytti lauantaina avauskokoonpanoonsa kaksi uutta NHL-kokemuksella varustettua pelaajaa. Niklas Hagman paikkaa Philippe Cornet'n jättämää aukkoa ja Shane O'Brien yritetään ajaa sisään Kerhon vauhdikkaaseen pelitapaan pakistossa.

Ensiesiintymisen perusteella Hämeenlinnassa on syytä optimismiin.

HPK:n tuoreista hankinnoista paistaa kokemus maailman kovimmasta liigasta.

O'Brienin peliaika jäi avausottelussa alle kuuteen minuuttiin. Kaksinkamppailuissa mies oli kuitenkin maineensa veroinen. Kanadalainen suojasi hyvin kiekkoa ja sijoittui fiksusti. Luistelu näytti asialliselta, vaikka kyse ei todellakaan ole mistään raketista luistimilla.

Painia puolustaja osaa. HPK:n pelitavan ja modernin kiekon kannalta kyse ei ole kaikkein keskeisimmästä ominaisuudesta, mutta kevään pudotuspeliväännöissä Kerholla on käyttöä sille vihellyskynnyksen noustessa.

Jos puolustajan "pää" oppii sijoittumaan ja liikuttamaan kiekkoa nimenomaan HPK:n pelitavan mukaisesti, tulee hänelle jatkoa koko kauden loppuun asti.

Hagmanin suhteen pelaaminen näyttää jo nyt paremmalta. Hyökkääjä ajoi ajoittain viisikostaan hieman ulos, mutta luistin liikkui, eikä kaksinkamppailuissa Hagmanin tarvinnut hävetä.

Lisäksi Hagmanin päätä ei huimaa ajaa maalille aina, kun siihen on tarve. Tällä hetkellä samaa ei voi sanoa kaikista Kerhon nuoremmista hyökkääjistä, jotka ovat kamppailleet peliajasta kokeneempien pelaajien loukkaantuessa.

Ei sinne NHL:ään ihan kuka tahansa pääse. HPK:n tuoreista hankinnoista paistaa kokemus maailman kovimmasta liigasta.

Sillä voi tehdä kiusaa kevään pudotuspeleissä, joissa ennakkosuosikki Tapparan lisäksi pakka on mitalipelien osalta mukavasti isolle porukalle joukkueita levällään.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös