Mielipide

Kommentti: Buffalon kisat tarvitsevat Kalea

MAAJOUKKUE / Kolumni
Nuorten MM-kisojen järjestäjillä ei ole mitään pelisilmää lippujen hinnoittelussa. Raju hintojen nostaminen näkyy entistä pienempänä yleisömääränä puolivälierässä.

Pohjois-Amerikkaa on nuorten MM-kisojen pelipaikkana perusteltu jatkuvasti sillä, miten hienoa pelaajien on päästä pelaamaan NHL-kaukaloon. 

Varmasti onkin. Varsinkin, kun katsomossa istuu väkeä suhteessa saman verran kuin B-junioreiden otteluissa. Paikalla ovat omat vanhemmat ja muutama jäähalliin vahingossa eksynyt jääkiekkoilun ystävä.

Ilmeisesti muutaman tuhannen katsojamäärät olivat kisajärjestäjien mielestä liiankin hyviä. Saatiinhan 19 200 katsojaa vetävä halli jo lähes puolilleen.

Jo alkusarjassa otteluita pelattiin pienille yleisömäärille. Edes kisaisäntien pelit eivät vetäneet yleisöä, lukuun ottamatta historiallista ulkoilmaottelua. 

Yksittäisten lippujen hinnat olivat alhaiset. Alkusarjan peliin saattoi päästä alakatsomoon kymmenellä dollarilla.

Ilmeisesti muutaman tuhannen katsojamäärät olivat kisajärjestäjien mielestä liiankin hyviä. Saatiinhan 19 200 katsojaa vetävä halli jo lähes puolilleen.

Puolivälieriin lippujen hintoja nostettiin rutkasti.

Ensimmäisiin jatkopeleihin lippujen hinnat ovat 30 ja 90 dollarin välillä. Tosin harjoitushallissa pelattavaan kiihkeään Ruotsin ja Slovakian väliseen otteluun on tarjolla lippuja vain yhdestä hintaluokasta. Kiekkojännärin äärelle pääsee pulittamalla 50 dollaria.

Loppua kohden hinnat pomppaavat vielä tästäkin korkeammalle. Välieriin parhaat paikat maksavat 150 dollaria. Finaaliin lippujen hintahaitari on 55 ja 225 dollarin välillä.

Suomessa on rutistu iät ja ajat arvokisojen lippujen hinnoista. Suurimmat itkupotkuraivarit aiheutti miesten MM-kisat muutama vuosi takaperin, kun halvimmillaankin liput olivat lähemmäs sadan euron luokkaa. Buffalossa reagointi yleisömääriin puuttuu.

Buffalon kisat erottaa noista kisoista yksi asia. Kalervo Kummola ja kumppanit tiesivät, mitä tekivät lyödessään peleille hintalappuja. Katsomot olivat Suomen peleissä lähes poikkeuksetta täynnä. Lisäksi hinnoittelua korjattiin Suomen ja Ruotsin MM-kisojen jälkimmäiselle vuodelle.

Toki Suomen kisojen kohdalla voidaan valittaa siitä, ettei tunnelmaa ollut, kun suuri osa katsojista oli pukumiehiä. Siitä huolimatta Suomessa kuultiin kannatusta. Buffalossa taas voi pelien aikana kuulla nuppineulan putoamisen hallin lattialle.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös