Mielipide

Kommentti: 2015 oli Kimmo Timosen vuosi Urheilugaalasta huolimatta

MAAJOUKKUE, NHL / Kolumni
Kimmo Timosen uran lopetus jäi vähälle huomiolle Urheilugaalassa. Timonen ja me muut, päivä on vielä huomennakin.

Kesällä uransa Stanley Cupin voittoon päättäneen Kimmo Timosen ura jäi tällä kertaa vaille erillistä mainintaa Urheilugaalassa. Timosen Cup-voitto oli ehdolla vuoden sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi, mutta tällä kertaa jäi sijoille 6-10.

Reilu peli, ei revitä henkseleitä.

Timonen todennäköisesti olisi itsekin laittanut vihaista palautetta Twitteriin, mutta Stanley Cup -sormus sormessa teki Lumian näpyttelystä hankalaa.

Urheilugaala on yhden instanssin järjestämä tapahtuma, ei mikään totuus, laki tai tulessa palamaton fakta. Tämä oli yhden ryhmän äänestyksen tulos.

Äänestystä oikeudenmukaisempi voi olla vain toinen äänestys, ja sekin ensisijaisesti kyseistä viiteryhmää muodostavien mielestä.

Kenellekään ei varmaan pitäisi tulla yllätyksenä se, että urheilutoimittajat ja suomalaiset seuraavat muitakin lajeja kuin jääkiekkoa. Vaikka jääkiekko hallitsee katsojamääriä, urheilua on jäähallien ulkopuolellakin.

Niin, ja pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Varovaisia nyt, ettei tästä vain tule jääkiekon vastinetta "punavihreälle kuplalle". Eikä varsinkaan lähdetä taas käymään asiaa läpi negatiivisuuden ja vähättelyn kautta, sillä silloin sorrumme juuri siihen, mistä tämän gaalan äänestäjiä nyt syytämme.

Toisekseen, näin juhlittiin tällä kertaa. Timosta ehditään muistaa vielä useaan otteeseen tämän jälkeen.

Mitä Kimmo itse tästä tuumaisi? Timonen todennäköisesti olisi itsekin laittanut vihaista palautetta Twitteriin, mutta Stanley Cup -sormus sormessa teki Lumian näpyttelystä hankalaa.

Timosen huikeaa uraa ja sen onnellista lopetusta arvostetaan kyllä. Eiköhän tämäkin kimpaantuminen ollut merkki siitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle