Mielipide

Kommentti: Ässälegendan kritiikistä kannattaa ottaa opiksi

LIIGA / Kolumni
Nelonen Pron studiossa vieraili Ässät-KalPa-pelin aikana muun muassa porilainen kiekkolegenda Veli-Pekka Ketola. Tarjolla oli yllättävän suoraa puhetta Padan hankintapolitiikasta.

Yksi asia on varmaa, Nelonen Pron studiovieraana poikennut Veli-Pekka Ketola ja Ässät mestaruuteen valmentanut Karri Kivi eivät ole mediapersoonia, jotka haluavat päästä kertomaan omasta oikeassa olemisestaan.

Kriittisenkin palautteen takaa täytyy nähdä arvostus lajia ja nimenomaan porilaista jääkiekkoa kohtaan. Ja rehellisyys.

Oleellista − ja varmasti Ketolankin viestin tärkein sanoma − on siinä, otetaanko opiksi.

Ketola suorastaan vaati, että uutena urheilujohtajan pestissään aloittaneen Jari Korpisalon on jalkauduttava esimerkiksi Pohjois-Amerikkaan tarkkailemaan pelaajien otteita paikan päällä.

Lisäksi kokenut kiekkomies kritisoi poistuneen ykkösketjun paikkaamatta jättämistä, mutta tässä kohdassa tulilinjalla oli Korpisalon edeltäjä, Mika Toivola.

Porilainen Liiga-seura ei kuulu lajinsa suurimpiin toimijoihin. Hyvin toteutettu halliremonttikin on vaatinut tiukkaa taloudenpitoa pelaajahankinnoissa. Tämä kaikki on ymmärrettävää.

Ässät on kuitenkin kiistatta menettänyt jo hallussaan olleita vahvuuksia pelaajahankintojen puolella. Liian paljon on satsattu liian kolhiintuneisiin pelaajiin, vaikka mukana on ollut myös epäonnea.

Sairastuvalta Ässiin on ollut turhan usein toistuva kaava.

Mennyttä on sikäli turha kaivella, että siitä ei voi muuttaa enää mitään. Oleellista − ja varmasti Ketolankin viestin tärkein sanoma − on siinä, otetaanko opiksi. SaiPa käyttää tällä hetkellä ehkäpä tehokkaimmin niitä "aseita", joista Ässät tunnettiin usean kauden ajan.

Hyviä hankintoja maailman tunnetuimpien pelaajien listan ulkopuolelta, lupaavia kehittyjiä kasvamaan korkoa ja niin edelleen.

Onhan siinä varjopuolensakin. Usein näistä "kasvattajaseuroista" lähdetään pois kohti isompia ympyröitä, kun läpimurto lopullisesti tapahtuu. Silti tehty työ on arvokasta, eikä maine hyvänä paikkana kehittyä mene koskaan hukkaan.

Juuri se mahdollistaa jatkumon.

» Lähetä palautetta toimitukselle