Mielipide

Koivun henkinen johtajuus on Boudreaun palapelistä puuttunut palanen

NHL / Kolumni
Minnesota Wild nimesi viime viikolla Bruce Boudreaun uudeksi päävalmentajakseen. Ensimmäisen pudotuspelikierroksen päätteeksi potkut Anaheim Ducksista saanut kanadalainen ei ehtinyt kauaa olla työttömänä.

Bruce Boudreau on runkosarjan voittoprosentilla (65,9) mitattuna koko NHL:n paras aktiivivalmentaja. Toisaalta konkarin valmennushistoria on täynnä epäonnistumisia kevään tärkeimmissä otteluissa.

Jokakeväisestä sulamisesta on syytetty Boudreauta sekä Washingtonin että Anaheimin aikoina, mutta osansa ovat saaneet myös kapteenit Aleksandr Ovetškin ja Ryan Getzlaf. Molemmat ovat pelillisiä vetojuhtia, mutta onko kummastakaan pitelemään ohjaksia? Oli miten oli, sellaista ongelmaa ei kanadalaisvalmentajalla pitäisi enää olla – Wild-kapteeni Mikko Koivun vahvuuksiin kuuluu ennen kaikkea henkinen kypsyys.

Boudreau saa ykköstähdistä
tehokkuutta todella paljon irti

Ovechkin kuitenkin pelasi Boudreaun alaisuudessa joka kevät yli piste per peli –tahdilla. Getzlafin saldo taas on 46 pistettä 42 Boudreaun valmentamassa pudotuspeliottelussa. Vaikka Teemu Selänne onkin tilittänyt kovin sanoin viimeisistä kausistaan herran alaisuudessa, viittaavat kaikki merkit siihen, että juuri ykköstähdistä Boudreau saa tehokkuutta todella paljon irti.

Nyt edessä onkin äärimmäisen mielenkiintoinen testi sekä valmentajalle että Wildille. Joukkueen hyökkäyksestä kukaan ei rikkonut runkosarjassa 60 pisteen rajaa, saati kolkutellut pistepörssin kärkipaikkoja.

Onko Wildilla vihdoin penkin takana oikea mies tekemään Koivusta ykkössentterin, jota kelpaa esitellä myös tilastojen valossa? Mikäli sen enempää suomalaiskapteeni kuin nuoret ja ennen kaikkea hyökkäyspäässä taitavat Mikael Granlund ja Nino Niederreiterkaan eivät onnistu nousemaan seuraavaan teholuokkaan Boudreaun pelikirjalla, voidaan kyseenalaistaa, onko heillä mahdollisuuksia sinne ollenkaan.

Varmaa on ainakin se, että Boudreaulla on käsissään aivan erilainen joukkue kuin koskaan ennen. Ja ensimmäisellä kierroksella tippuneella Wildilla on penkin takana aiempiin John Torchettiin ja Mike Yeoon verrattuna aivan eri meriiteillä varustettu valmentaja.

Boudreau on tilanteessa, jossa kiekkokansa ei anna tälle hyväksyntäänsä ennen kuin pitkä kevät kruunataan aidolla menestyksellä. Wildilta odotetaan samaa. Joukkue on edennyt historiansa aikana pudotuspelien toiselta kierrokselta jatkoon vain kerran - kaudella 2002-2003.

Boudreaun ja Wildin tulevien kausien suunnitelmissa tähdätään siis vain ja ainoastaan mestaruuteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös