Kloonataan Liettuan Malkin

Tadas Kumeliauskas on loistava jääkiekkoilija, muttei tahdo millään pysyä ehjänä. Liettualainen on siis kloonattava.

Syksyllä 2013 Turussa teki ensiesiintymisensä pelaaja, jonka nimeä tuskin kukaan osasi muutaman tavauskerrankaan jälkeen. Tadas Kumeliu... Kulemiu... — siis mikä, Kumeliauskas?

TPS:n hankinnalle vähän naureskeltiin. Ennen kuin yhtäkään peliä oli pelattu, moni oli valmis jättämään hassulta kuulostavan, jostain ihmeen Liettuasta lähtöisin olevan ja periferisestä Kazakstanin liigasta koeajalle tulleen hyökkääjän ilman sopimusta.

Miten kävikään? Mystinen keskushyökkääjä olikin yhtäkkiä yksi koko sarjan parhaista aloitusympyrässä. Rannelaukaus lähti vihaisesti ollen samalla Liigan tarkimpia ja voimakkaimpia. Ulottuva sentteri osasi myös harhauttaa ja oli taitava rangaistuslaukauksissa.

Liettualaisen vartalo ei kestä osumaa edes pingispallosta.

Kamppailukovuutta 190-senttisessä varressa ei silti juurikaan ollut. Kokoisekseen aavistuksen pehmyt Kumeliauskas oppi myöhemmin myös taklaamaan, vaikka Liigan fyysisyyteen olikin paljon totuttelemista.

Liettuan ainoasta varsinaisesta kiekkokaupungista Elektrenaista Darius Kasparaitisin ja Dainius Zubrusin jalanjäljissä ponnistanut Kumeliauskas osoittautui lopulta todella epäonniseksi. Rouva Fortunan hylkäämä hyökkääjä ei ole saanut tähän päivään mennessä pelata yhtään tervettä kautta Turussa.

Jatkosopimuksenkin TPS:ään saaneelle Kumeliauskasille kuntopyörä on ollut tutumpi väline kuin jääkiekkomaila. Luistin on viiltänyt ranteen, on tullut alaraajavammaa ja paria aivotärähdystä. On sääli, ettei 25-vuotiaan liettualaisen vartalo kärjistettynä kestä osumaa edes pingispallosta.

Kumeliauskasin piti olla tällä kaudella TPS:n kakkosketjun keskushyökkääjä. Potentiaalia hänessä on paljon, ja miehellä olikin kaikki edellytykset nousta vihdoin ja viimein Liigan kärkisentterien joukkoon.

TPS kuitenkin tiedotti, että Kumeliauskasia syyskauden sivussa pitänyt vamma vaatii uudestaan leikkaushoitoa. Näin ollen olemukseltaan ja pelillisiltä ominaisuuksiltaan köyhän miehen Jevgeni Malkinia muistuttavaa Elektrenain ihmettä ei nähdä kaukalossa koko kaudella.

Kumeliauskasin sopimus TPS:n kanssa loppuu tähän kauteen. On enemmän kuin todennäköistä, että turkulaisseura ei halua jatkaa loukkaantumisherkän pelaajan sopimusta. Se on molempien osapuolten kannalta iso sääli, sillä Kumeliauskas on erinomainen jääkiekkoilija.

Liettuan Malkin on siis kloonattava. Kun yksi klooni loukkaantuu, laitetaan kaukaloon seuraava terve Tadas Kumeliauskas.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

TPS − Kameleontti etsimässä väriään

LIIGA | 29.1.2017 8:00
Mustaa on turha yrittää maalata valkoiseksi: Palloseura oli pitkään Liigan surkein organisaatio. Siinä, missä TPS on käynyt taistelua mustan ja valkoisen − apatian ajanjakson ja menestyksen vuosien − välillä, elivät kannattajat melankolisessa harmaassa lähes seitsemän vuotta. lue lisää

Huippuvalmentaja odottaa vuoroaan Selinin varjossa

LIIGA | 11.1.2017 17:13
Ari-Pekka Selin väistyy TPS:ssä Kalle Kaskisen tieltä, ja hänet palkkaava seura saa toisenkin laatuvalmentajan: Jarno Pikkarainen on pian pääkäskyttäjä Liigassa. lue lisää

TPS:n Forsström oli kuin kotonaan jäähyjen sävyttämässä ottelussa

LIIGA | 16.12.2016 21:59
Perjantai-iltana TPS kaatoi Sportin peräti kymmenettä kertaa perätysten. TPS-puolustaja Jani Forsström oli elementissään, sillä ottelussa pelattiin kosolti erikoistilanteita. lue lisää

Tehotilaston kärkeen noussut Lindsten: "Kaverit osaavat pelata jääkiekkoa"

LIIGA | 15.11.2016 22:27
Loistavaan pelivireeseen päässyt TPS-hyökkääjä Jasper Lindsten teki Sportia vastaan kaksi syöttöpistettä. Lindsten kertoi Jatkoajalle olevansa iloinen saamastaan mahdollisuudesta kärkiketjuissa. lue lisää

Maanantaijää, viikko 45: Totuus, joka sattuu eniten

LIIGA | 7.11.2016 9:00
Liigassa on vietetty maajoukkuetaukoa, mutta Maanantaijäässä ei huilata. Muun muassa Ilveksen toiminta puhutti, vaikka Liigaa ei menneellä viikolla edes pelattu. lue lisää

Kommentit

Tadas Kumeliauskas

TPS #17 R kh
s. 1990 Elektrenai
191CM / 84KG
SOPIMUS: 2017