Kloonataan Liettuan Malkin

Tadas Kumeliauskas on loistava jääkiekkoilija, muttei tahdo millään pysyä ehjänä. Liettualainen on siis kloonattava.

Syksyllä 2013 Turussa teki ensiesiintymisensä pelaaja, jonka nimeä tuskin kukaan osasi muutaman tavauskerrankaan jälkeen. Tadas Kumeliu... Kulemiu... — siis mikä, Kumeliauskas?

TPS:n hankinnalle vähän naureskeltiin. Ennen kuin yhtäkään peliä oli pelattu, moni oli valmis jättämään hassulta kuulostavan, jostain ihmeen Liettuasta lähtöisin olevan ja periferisestä Kazakstanin liigasta koeajalle tulleen hyökkääjän ilman sopimusta.

Miten kävikään? Mystinen keskushyökkääjä olikin yhtäkkiä yksi koko sarjan parhaista aloitusympyrässä. Rannelaukaus lähti vihaisesti ollen samalla Liigan tarkimpia ja voimakkaimpia. Ulottuva sentteri osasi myös harhauttaa ja oli taitava rangaistuslaukauksissa.

Liettualaisen vartalo ei kestä osumaa edes pingispallosta.

Kamppailukovuutta 190-senttisessä varressa ei silti juurikaan ollut. Kokoisekseen aavistuksen pehmyt Kumeliauskas oppi myöhemmin myös taklaamaan, vaikka Liigan fyysisyyteen olikin paljon totuttelemista.

Liettuan ainoasta varsinaisesta kiekkokaupungista Elektrenaista Darius Kasparaitisin ja Dainius Zubrusin jalanjäljissä ponnistanut Kumeliauskas osoittautui lopulta todella epäonniseksi. Rouva Fortunan hylkäämä hyökkääjä ei ole saanut tähän päivään mennessä pelata yhtään tervettä kautta Turussa.

Jatkosopimuksenkin TPS:ään saaneelle Kumeliauskasille kuntopyörä on ollut tutumpi väline kuin jääkiekkomaila. Luistin on viiltänyt ranteen, on tullut alaraajavammaa ja paria aivotärähdystä. On sääli, ettei 25-vuotiaan liettualaisen vartalo kärjistettynä kestä osumaa edes pingispallosta.

Kumeliauskasin piti olla tällä kaudella TPS:n kakkosketjun keskushyökkääjä. Potentiaalia hänessä on paljon, ja miehellä olikin kaikki edellytykset nousta vihdoin ja viimein Liigan kärkisentterien joukkoon.

TPS kuitenkin tiedotti, että Kumeliauskasia syyskauden sivussa pitänyt vamma vaatii uudestaan leikkaushoitoa. Näin ollen olemukseltaan ja pelillisiltä ominaisuuksiltaan köyhän miehen Jevgeni Malkinia muistuttavaa Elektrenain ihmettä ei nähdä kaukalossa koko kaudella.

Kumeliauskasin sopimus TPS:n kanssa loppuu tähän kauteen. On enemmän kuin todennäköistä, että turkulaisseura ei halua jatkaa loukkaantumisherkän pelaajan sopimusta. Se on molempien osapuolten kannalta iso sääli, sillä Kumeliauskas on erinomainen jääkiekkoilija.

Liettuan Malkin on siis kloonattava. Kun yksi klooni loukkaantuu, laitetaan kaukaloon seuraava terve Tadas Kumeliauskas.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Perrin: "Löysin kodin, vaikka olen kaukana kotoa"

LIIGA | 29.12.2017 6:30
Ulkomaalaispelaajien kaikkien aikojen piste-ennätyksen rikkonut Eric Perrin kokee olevansa yksi suomalaisista, vaikka ennätyksen titteli toisin sanookin. Yksi uran suurimmista vaikuttajista oli Jari Korpisalo. lue lisää

TPS hankki yhdysvaltalaisjärkäleen Mikkelistä

LIIGA | 12.2.2018 10:30
Zach Budish siirtyy Mikkelin Jukureista Turun Palloseuraan loppukauden kattavalla sopimuksella. 26-vuotias laituri oli Jukureiden toiseksi paras pistemies. lue lisää

Turkuhallia huudattanut Patrik Virta: "Välillä kiekko pomppii kun tekee oikeita asioita"

LIIGA | 10.2.2018 20:41
Patrik Virta iski kaksi maalia lauantai-illan Liiga-kierroksella Ässiä vastaan. Viime vuonna läpimurron Liigaan tehnyt hyökkääjä haluaa pelata jatkossa jatkuvasti korkealla tasolla. lue lisää

Perjantain Liiga-kierroksella vierasjoukkueiden juhlaa

LIIGA | 9.2.2018 9:00
Perjantain Liiga-kierroksella pitkävedossa haetaan kertoimia vierasvoitoilla. JYP palaa Liigaan vahvan itseluottamuksen saattelemana, alavireinen Ässät jää TPS:n jalkoihin ja Lukko palaa voittokantaan. lue lisää

Kärpät kärkiottelussa vailla ykkössentteriään - Ruohomaalle pelirangaistus

LIIGA | 3.2.2018 17:09
Kärppien ykkössentteri Mikael Ruohomaa sai pelirangaistuksen, kun hän taklasi selästä TPS:n Ilkka Heikkistä. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Tadas Kumeliauskas

s. 1990 Elektrenai
191CM / 84KG
SOPIMUS: 2017