Kloonataan Liettuan Malkin

Tadas Kumeliauskas on loistava jääkiekkoilija, muttei tahdo millään pysyä ehjänä. Liettualainen on siis kloonattava.

Syksyllä 2013 Turussa teki ensiesiintymisensä pelaaja, jonka nimeä tuskin kukaan osasi muutaman tavauskerrankaan jälkeen. Tadas Kumeliu... Kulemiu... — siis mikä, Kumeliauskas?

TPS:n hankinnalle vähän naureskeltiin. Ennen kuin yhtäkään peliä oli pelattu, moni oli valmis jättämään hassulta kuulostavan, jostain ihmeen Liettuasta lähtöisin olevan ja periferisestä Kazakstanin liigasta koeajalle tulleen hyökkääjän ilman sopimusta.

Miten kävikään? Mystinen keskushyökkääjä olikin yhtäkkiä yksi koko sarjan parhaista aloitusympyrässä. Rannelaukaus lähti vihaisesti ollen samalla Liigan tarkimpia ja voimakkaimpia. Ulottuva sentteri osasi myös harhauttaa ja oli taitava rangaistuslaukauksissa.

Liettualaisen vartalo ei kestä osumaa edes pingispallosta.

Kamppailukovuutta 190-senttisessä varressa ei silti juurikaan ollut. Kokoisekseen aavistuksen pehmyt Kumeliauskas oppi myöhemmin myös taklaamaan, vaikka Liigan fyysisyyteen olikin paljon totuttelemista.

Liettuan ainoasta varsinaisesta kiekkokaupungista Elektrenaista Darius Kasparaitisin ja Dainius Zubrusin jalanjäljissä ponnistanut Kumeliauskas osoittautui lopulta todella epäonniseksi. Rouva Fortunan hylkäämä hyökkääjä ei ole saanut tähän päivään mennessä pelata yhtään tervettä kautta Turussa.

Jatkosopimuksenkin TPS:ään saaneelle Kumeliauskasille kuntopyörä on ollut tutumpi väline kuin jääkiekkomaila. Luistin on viiltänyt ranteen, on tullut alaraajavammaa ja paria aivotärähdystä. On sääli, ettei 25-vuotiaan liettualaisen vartalo kärjistettynä kestä osumaa edes pingispallosta.

Kumeliauskasin piti olla tällä kaudella TPS:n kakkosketjun keskushyökkääjä. Potentiaalia hänessä on paljon, ja miehellä olikin kaikki edellytykset nousta vihdoin ja viimein Liigan kärkisentterien joukkoon.

TPS kuitenkin tiedotti, että Kumeliauskasia syyskauden sivussa pitänyt vamma vaatii uudestaan leikkaushoitoa. Näin ollen olemukseltaan ja pelillisiltä ominaisuuksiltaan köyhän miehen Jevgeni Malkinia muistuttavaa Elektrenain ihmettä ei nähdä kaukalossa koko kaudella.

Kumeliauskasin sopimus TPS:n kanssa loppuu tähän kauteen. On enemmän kuin todennäköistä, että turkulaisseura ei halua jatkaa loukkaantumisherkän pelaajan sopimusta. Se on molempien osapuolten kannalta iso sääli, sillä Kumeliauskas on erinomainen jääkiekkoilija.

Liettuan Malkin on siis kloonattava. Kun yksi klooni loukkaantuu, laitetaan kaukaloon seuraava terve Tadas Kumeliauskas.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Pärnänen: TPS:n kapteenia Tomi Kalliota käy sääliksi

LIIGA | 20.4.2018 13:39
Tomi Kallio on heittänyt sielunsa ja kolhiintuneen kehonsa peliin projektille, jonka hidasteista yksi on ollut hänen oma ylisuuri ja epäistuva roolinsa, kirjoittaa Jatkoajan päätoimittaja Antti Pärnänen. lue lisää

Liigan pistepörssiin iski historiallinen harvainvalta – Kärpät, JYP ja TPS dominoivat

LIIGA | 16.3.2018 7:00
Liigan runkosarjan pistepörssin kymmenen parhaan joukkoon pääsi tällä kaudella pelaajia vain neljästä joukkueesta. Samanlaista harvainvaltaa ei ole nähty tällä vuosituhannella. lue lisää

Perrin: "Löysin kodin, vaikka olen kaukana kotoa"

LIIGA | 29.12.2017 6:30
Ulkomaalaispelaajien kaikkien aikojen piste-ennätyksen rikkonut Eric Perrin kokee olevansa yksi suomalaisista, vaikka ennätyksen titteli toisin sanookin. Yksi uran suurimmista vaikuttajista oli Jari Korpisalo. lue lisää

Maanantaijää, viikko 17: Pystyykö Tappara enää edes hidastamaan Kärppien marssia mestaruuteen?

LIIGA | 23.4.2018 12:00
Finaalisarja on maanantaina katkolla ensimmäistä kertaa, joten luonnollisesti myös Maanantaijää tarttuu aiheeseen. Mestaripohdintojen lisäksi otetaan käsittelyyn pronssiottelun taistelupari. lue lisää

Pronssimitalin kohtalo millimetripeliä − Liiga julkaisi kattokameran kuvaa

LIIGA | 22.4.2018 20:57
TPS:n hylätyn pronssimitaliosuman kohtalo selvisi kattokameralla kuvatusta tallenteesta. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

TapparaKärpät
"Tappara venyttää ratkaisun loppuun saakka"
Tappara on löytänyt keinot Kärppien kaatamiseen ja osoitti vahvaa henkistä kanttia tiistaina kääntämällä pelin lopulta voitokseen, vaikka menettikin neljän maalin johtonsa. Aiempien kohtaamisten tapaan tasaisissa merkeissä taistellaan myös Tampereella. Kärpät kärsii loukkaantumisista ja se tuo omat haasteensa oululaisryhmälle. Tapparalle viime pelien voitot ovat tuoneet hyvän latauksen ja se johdattaa joukkuetta myös kotikaukalossa, jossa se onnistuu pelin kääntämään jälleen edukseen.
  • 3
  • 4
  • 2
  • 3

Luetuimmat

Tadas Kumeliauskas

s. 1990 Elektrenai
191CM / 84KG
SOPIMUS: 2017