Mielipide

Kirottu kesäkuun 23. päivä

NHL / Kolumni
23.6. on päivämäärä, jolla on synkkä lähihistoria Philadelphiassa. Vuosi 2014 ei näytä tuovan poikkeusta lyhyeen perinteeseen.

Flyers kohahduttaa välivuoden jälkeen: Scott Hartnell on myyty Columbus Blue Jacketsiin. Vaihdossa Philadelphiaan matkaa seuralle entuudestaan tuttu R.J. Umberger.

Umbergerin sopimus ei ole päättymässä tulevaan kauteen eikä hänen sopimuksensa ole merkittävästi halvempi kuin Hartnellin. Hän on myös yhtä vanha kuin Hartnell. Vaikka mukaan heitettiin neljännen kierroksen varausvuoro vuoden päästä pidettävään varaustilaisuuteen, ei tätä kauppaa saa kuulostamaan järkevältä.

Mikä kirous? Kuulostavatko nimet Carter, Richards ja Van Riemsdyk tutuilta?

Hartnell oli erittäin pidetty pelaaja sekä kaukalossa että sen ulkopuolella. Hyvänä pukukoppipelaajana ja värikkäänä persoonana tunnettu käkkäräpää teki viime kaudella 20 maalia. 32-vuotiaan hyökkääjän 30 maalin kaudet saattavat olla taakse jäänyttä elämää, mutta oikeassa roolissa ei tuokaan raja ole tavoittamattomissa.

Blue Jackets olisi luultavasti ostanut Umbergerin sopimuksen ulos, mikäli hän ei olisi kelvannyt Flyersille. Monipuolinen pelaaja on vahvistus jo entuudestaan hyvin toimivalle alivoimalle, mutta ei tuo Flyersin hyökkäykseen mitään lisää.

Mikä kirous?

Kuulostavatko nimet Jeff Carter, Mike Richards ja James Van Riemsdyk tutuilta? Kolme pelaajaa - seuran omia varauksia ja fanien suosikkeja, jotka ovat saaneet vaihtaa seuraa kohukaupassa.

23.6.2011 Paul Holmgren kauppasi Carterin Columbukseen ja Richardsin Los Angelesiin. Myöhemmin kaksikko oli taas yhdessä, tällä kertaa Los Angelesissa. Nyt heillä on kaksi Stanley Cup -sormusta.

Mennään ajassa tasan vuosi eteenpäin. Kesällä 2012 Van Riemsdykillä oli takanaan odotuksiin nähden vaisu kausi. Holmgren lähetti nuorukaisen Torontoon. Viime kaudella Van Riemsdyk pelasi uransa parhaan kauden rikkoen muun muassa 30 maalin rajan.

Kolmesta pelaajasta vastineeksi saadut Sean Couturier, Wayne Simmonds, Jakub Voracek sekä veljekset Brayden ja  Luke Schenn eivät ainakaan vielä ole pystyneet johdattamaan Flyersiä menestykseen.

Aineksia Flyersissä olisi vielä. Muutamalla fiksulla liikkeellä ja maltilla joukkue voisi nousta jälleen kevään 2010 tasolle. Eikä auringonpistoksia pelaajakaupoissakaan tarvitse pelätä. Onhan höpsö Holmgren siirtynyt sivuun GM:n paikalta ja puikoissa on Kings-organisaatiosta tullut oma poika Ron Hextall. Entinen maalivahtilegenda on varmasti oppinut Kaliforniassa mitä mestaruus vaatii.

Kunnes kalenterissa näkyy ympyröitynä päivämäärä 23. kesäkuuta.

Jarmo Kekäläinen jatkaa loistavia liikkeitä Blue Jacketsin toimistolla. Tällä kertaa hän heitti läpiajossa vettä korvasta ja vei entistä maalivahtilegendaa 6-0.

Ehkä Hextall tämän ymmärrettyään laittaa muutaman puisen Victoriavillen poikki ylärimaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös