Kiitos KeuPa ja TUTO! Mestis-finaalit tarjoilivat 2010-luvun kärkiviihdettä

Maanantaina KeuPa HT:n mestaruusjuhliin päättyneet Mestis-finaalit muodostuivat upeaksi näytelmäksi, joka ei varmasti jättänyt ketään sitä seurannutta kylmäksi. Seurat liekittivät sarjaa myös sosiaalisessa mediassa kiitettävästi.

Useamman vuoden ajan Mestis-kiekkoa intensiivisesti ja kolmena edellisenä keväänä myös finaaleita paikan päällä seuranneelle toimittajallekin tämä kevät tarjoili jotain erilaista. 

Finaalisarjan ennakkoasetelmat olivat kutkuttavat; vastakkain olivat runkosarjan super-yllättäjä, joka oli jatkanut vahvaa kulkuaan myös pudotuspeleissä, ja kaudesta toiseen "välierien kirouksesta" kärsinyt, Mestiksen mittapuulla isoilla resursseilla operoiva ja kymmenen vuoden tauon jälkeen paluun finaaleihin tehnyt turkulaisjoukkue. Molemmat janosivat kultaa. Ennakko-odotukset kuitenkin ylittyivät moninkertaisesti.

Urheilun hienous piilee tarinoissa, jollainen KeuPan kausi oli jo itsessään. Muutamassa vuodessa vailla Suomi-sarjalisenssiä olleesta pikkuseurasta Mestis-mestariksi, uupumattoman työn ja yhteen hiileen puhaltamisen kautta. Kuulostaa aika hienolta. Myös itse loppuottelusarjasta muodostui vertaansa vailla oleva tarina, jossa kannattajien ja muiden mukana eläneiden tunteet pomppivat vuoristoradan lailla. Halleissa riitti tunnelmaa, ja erityisesti pienen Keuruun vallannut kiekkohuuma hehkui vähintäänkin Tampereelle saakka. Ratkaisevassa vierasottelussa paikalla oli neljä bussillista KeuPa-faneja.

Ratkaisevaksi jäänyt ottelu Turussa eteni jatkoerään, jossa ratkaisijaksi nousi keuruulaisten Teemu Huttu. Samainen hyökkääjä oli viime kaudella yksi katastrofikauden pelanneen Kajaanin Hokin pahimpia pettymyksiä. Tähänkin saatiin tarina, aikamoinen kasvutarina, eikö?

Seurat liekittivät finaaleja myös sosiaalisessa mediassa käymällä hyvässä hengessä "sotaa" pienten videoiden avulla (alla TUTOn ennen kuudetta finaalia julkaisema video). 

Eikä unohdeta sitä, että itse finaalit olivat pelillisesti parasta mahdollista mainosta Mestikselle. Vauhdikasta, tasaista, viihdyttävää ja hyökkäysvoittoista kiekkoa, joka oli erittäin tervetullutta, erityisesti tämän kevään trap-kiekkokeskustelun keskellä. Myös tuomaristo onnistui ottelusta toiseen varsin hienosti. Otteluissa pelattiin kovaa, mutta kuitenkin rehdisti. Mukaan ei mahtunut yhtäkään todellista ylilyöntiä. 

Mestiksen alakulosta on puhuttu paljon, mutta tämä finaalisarja antoi ainakin urheiluromantikolle toivoa tulevaan. Näille peleille on ehdottomasti tarvetta Suomen kiekkokartalla. Aina ei tarvita välkkyviä valoja, glamouria ja show'ta, jotta jääkiekko voisi olla A-luokan viihdettä. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Mestis-kauden parhaimmisto palkittiin − KeuPan mestaruuteen johdattanut Markus Jokinen keräsi kunniaa

MESTIS | 24.4.2018 20:00
Päättyneen Mestis-kauden parhaimmisto sai palkintonsa Mestiksen perinteisellä gaalaristeilyllä. KeuPa-hyökkääjä Markus Jokinen oli pelipaikkansa paras, ja hänet palkittiin myös koko sarjan parhaana pelaajana. lue lisää

Mestis-finaalien ei soisi päättyvän − päätylautoja ja somea ravistellut kamppailu tekee eetvarttia koko sarjalle

MESTIS | 14.4.2018 12:35
KeuPa ja TUTO ovat tähän mennessä tarjoilleet Mestis-finaaleissa katsojille huiman näytelmän Suomen toiseksi korkeimman sarjatason huipulta. Vaikka tarunhohtoista sarjaa on jäljellä enää korkeintaan kolme ottelua, tulee sarjan vaikutus elämään fyysistä ikäänsä pidempään. lue lisää

Mestis-finalistit kamppailevat myös somessa − Suomen rumin koira vastaan sisäsuomalainen viidakkomies

MESTIS | 13.4.2018 10:00
KeuPa ja TUTO mittelevät parhaillaan Mestiksen mestaruudesta. Keuruulaiset johtavat kolmen pelatun ottelun jälkeen voitoin 2−1. Seurojen taustalla on myös herätty kevään kliimaksiin, sillä molemmat ovat iskeneet audiovisuaalisen tikarinsa vastustajan kylkeen − hyvässä ja hulvattomassa hengessä. lue lisää

TUTO laski neljä maalia avauserässä − Kapteeni Karlsson: "Mielestäni tulimme hyvin pelin alkuun"

MESTIS | 8.4.2018 20:11
TUTO kärsi 2−5-kotitappion KeuPalle Mestiksen finaalisarjassa. Tappiossa isoa roolia näytteli turkulaisten synkkä avauserä. lue lisää

KeuPa pommitti molemmat TUTO-vahdit vaihtoon - Kaarlehto antautui puolesta kentästä

MESTIS | 8.4.2018 19:02
Mestiksen toisessa finaaliottelussa Turussa vierasjoukkue KeuPa takoi ensimmäisessä erässä neljä maalia. TUTO vaihtoi maalivahtia peräti kahteen otteeseen. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Johan Elfvengren

TUTO #78 R h
s. 1994 Hartola
178CM / 79KG
SOPIMUS: 2018