Mielipide

Kiekkopeli kestää kolme erää − Ilveksen kausi enää 11 ottelua

LIIGA / Kolumni

Tampereen Ilves on ajautumassa sille tielle, jolle se on ajautunut niin monena vuonna aikaisemminkin. Pudotuspelit ovat tällä haavaa kahdeksan pisteen päässä, mutta nykyvireellä tupsukorvilla ei ole mitään asiaa kymmenen parhaan joukkoon.

Perjantain ottelu Jukureita vastaan oli arkkiesimerkki ilvesläisestä sulamisesta. Ainoa poikkeus moniin aiempiin oli se, että romahdus sattui jo toisessa erässä. Ilves ei ole onnistunut pelaamaan kolmea hyvää täyttä erää miesmuistiin.

Ilveksen riveistä löytyy ratkaisijoita silloin tällöin. Jerry D'Amigon kaltaiset pelaajat kannattelevat joukkuetta, mutta vain muutaman vaihdon − korkeintaan erän kerrallaan.

Karri Kivi piti pitkän tauon, kun häneltä kysyttiin, löytyykö häneltä vielä ässiä hihasta ajatellen pudotuspelijunaan hyppäämistä. Vastauksessaan Kivi pyöritteli kaikennäköisiä kiemuroita, mutta suoraa vastausta kysymykseen ei tullut.

Ei pitäisikään tulla, ettei media saa mehukkaita otsikoitaan. Kiven kasvoilta paistoi kuitenkin aito ihmetys. Ihmetys siitä, että "mitä tässä nyt pitäisi tehdä".

Jos joku tietää, mitä vihreä-keltaisten tulisi tehdä, ottakaa yhteyttä joukkueeseen. Ilveksen tämän kauden tarina alkaa vedellä viimeisiään.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös