Mielipide

Kiekkojumalat leikkivät Sandellin kustannuksella

LIIGA / Kolumni
Ilves pelasi tuloksellisesti loistavaa syyskautta. Yksi epäonninen tilanne ja tappiokierre alkoi. Sami Sandellin vastoinkäymiset eivät ota loppuakseen.

Loistavan alkukauden pelannut Sami Sandell nousi röyhkeästi kulmasta maalille. HPK-puolustaja Petteri Nikkilä yritti sulkea Sandellin nousun maalin eteen.

Sandellin oikea polvi osui ikävästi tolppaan ja vääntyi. Joukkueen paras pistemies osui tilanteessa myös HPK-vahti Emil Larmiin ja jäi jäähän makaamaan. Tilanteen vakavuus oli selvillä välittömästi – myös HPK:n Juho Keränen viittoili vaihtoaitioon. Nyt kävi pahasti.

Koko halli hiljeni ja risti kädet toivoen, että tilanteesta selvittäisiin mahdollisimman vähällä. Samalla mieleen tuli kuitenkin flashbackit edelliskausilta.

Seuraavana päivänä vamman laatu kävi selväksi - Sandellin kausi on taputeltu.

Siinä se taas oli. Kahdeksan ottelua ja kausi ohi. Kuin toisinto viime kaudelta.

Siinä se taas oli. Kahdeksan ottelua ja kausi ohi. Kuin toisinto viime kaudelta.

Niin suuri kuin Sandellin menetys on Ilvekselle henkisesti ja pelillisesti, voi vain kuvitella kuinka raskas takaisku loukkaantuminen on miehelle itselleen. 10 kuukauden kuntouttamisen jälkeen varakapteeni nousi välittömästi takaisin joukkueen kirkkaimmaksi tähdeksi ja pelilliseksi johtajaksi. Ja nyt olisi edessä samanlainen rumba.

Sattumaa tai ei – Sandellin loukkaantumisen jälkeen Ilves on ajautunut jälleen neljän ottelun tappioputkeen. Lukuun ottamatta Ässiä vastaan pelattua vieraspeliä, Ilveksellä on ollut täydet saumat napata voitot niin HPK:sta, Sportista ja Kärpistä.

Se joku on kuitenkin jäänyt puuttumaan. Se joku henkilöityy tässä tapauksessa Sandelliin.

Toista Sandellia ei löydy joukkueen sisältä – eikä ulkopuolelta. Suoraa korvaajaa on mahdotonta löytää, kuten joukkueen päävalmentaja Karri Kivikin on todennut. Ilveksen pelillinen ilme ei ole kärsinyt loukkaantumisenkaan jälkeen, mutta silti voitot ovat karttaneet joukkuetta.

Totta kai joukkue vakuuttaa, että yhden miehen poissaolo ei vaikuta, tai ei ainakaan saisi vaikuttaa, peliesityksiin. Sandell vain sattuu olemaan helvetin hyvä jääkiekkoilija sekä johtajapersoona, jonka poissaololla on käsittämättömän suuri merkitys tupsukorville.

Tämä on todistettu - nyt jo kahdesti.

Luulisi, että tässä on jo yhdelle miehelle riittävästi vastoinkäymisiä. Uskon, että koko liigayhteisö toivoo Sandellin kuntoutuksen sujuvan ongelmitta ja näkevänsä miehen tositoimissa mahdollisimman pian.

Ja jottei liian positiiviseksi menisi myös Teemu Rautiainen joutuu olemaan pelikentiltä sivussa kolme kuukautta. Kaksi alkukauden ehdotonta valopilkkua ja molemmat lasaretissa ennen kuin kausi on vanhentunut kuukautta. Joku saattaisi sanoa, että joukkuetta koetellaan melko kovalla kädellä.

Jos kiekkojumalat ovat olemassa, Sandellin tarinaa ei kuitenkaan ole kirjoitettu vielä loppuun.

Matka tulee olemaan pitkä ja raskas, mutta jos joku, niin Sandell ei luovuta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös