Kiekko-Vantaan Mälkiän perintö arvossaan

Simo Mälkiä jättää Kiekko-Vantaan valmentamisen ja suuntaa kohti Kouvolaa KooKoon apuvalmentajaksi. Mälkiä jättää jälkeensä valmiin kokonaisuuden, ja uudella päävalmentajalla tulee olemaan helpompaa kuin Mälkiällä.

Simo Mälkiä astui Kiekko-Vantaan päävalmentajaksi kaudella 2015-16. Joukkue oli raakile, millä ei ollut luonnetta. Silloinen päävalmentaja Jami Kauppi yritti kehittää Kiekko-Vantaasta voittajajoukkuetta, mutta surkeasti kävi. Kaupin viimeisellä kaudella lohipaidat sijoittuivat runkosarjassa viimeiseksi, ja oli vain onni, että Mestis oli tuolloin suljettu.

Kaupin pelifilosofiaan kuuluivat nopeat ja kovat avaukset keskelle, mistä kiekko pyrittiin ohjaamaan päätyihin. Halukkaat luistelivat ahnaasti perään. Joukkue ei paljon viivelähtöjä käyttänyt.

Mälkiä toi mukanaan uudenlaisen valmentamisen mentaliteetin, missä korostuvat puolustajien ylöstuonnit, avaukset laitojen kautta aina maalille, missä nälkäiset lohipaidat iskivät pikkumustia maaliin.

Tuona surullisena kautena Kiekko-Vantaassa kävi pelaamassa yli 70 pelaajaa. Yhteishenki oli tuomittu epäonnistumaan.

Mälkiä löysi puolivahingossa sopivan koostumuksen ykkösvitjaksi. Julius Rantaeskola, Pekka Niemimaa ja kapteeni Toni Leinonen muodostivat ehjän kokonaisuuden. Joukkue koottiin käsittämään reilut kolmekymmentä runkopelaajaa, ja vuoden 2016 elokuinen harjoitusleiri Etelä-Korean Goyangissa hitsasi pelaajia yhteen.

Ensi kaudeksi Mälkiä siirtyy Liigaan Kouvolan KooKoo:n apuvalmentajaksi. Mälkiän suurimpiin saavutuksiin lukeutuvat Kiekko-Vantaassa oman peliluonteen löytäminen, uusi pelityyli ja nuorten pelaajien kasvatustyö, mikä on tuottanut jo tuloksia.

Kun Mälkiä lähtee, kärsii Kiekko-Vantaa kovalla kädellä. Pelityylin löytymisen pitäisi tukea uuden valmentajan ajatuksia, sillä nyt joukkue on iskukykyinen kokonaisuus. 33-vuotias lappeenrantalainen pääluotsi palkittiin vuosi sitten edesottamuksistaan herrasmiesmäisyydestä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Kommentit

Luetuimmat