Mielipide

Kiekko-Vantaa nostattaa tunnelmaa

MESTIS / Kolumni
Kiekko-Vantaa on uudenlaisen ongelman edessä: Miten jatketaan mukavasti alkanutta Mestis-kautta.

Kiekko-Vantaa majailee tällä hetkellä Mestiksen kuudentena. Menestyminen ja pääsy kuuden parhaan joukkoon on ollut useille suuri yllätys. Suurin yllätys on kuitenkin ollut se, ettei joukkue ole koonnut kokoonpanoonsa miehiä sieltä sun täältä.

Tällä hetkellä Kiekko-Vantaan kokoonpanossa on nähty noin 30 eri pelaajaa. Viime kauden fiaskossa nähtiin melkein 70 eri pelaajaa pelaamassa samaan lootaan, mutta nyt joukkue on harjoitellut hyvin ainakin kolmen ensimmäisen ketjun turvin.

Koska pelaajat ovat päässeet harjoittelemaan pelikokoonpanoillaan, tulosta syntyy. Viime kaudellakin tulosta alkoi tulla vasta sitten, kun pelaajaliikenne joukkueessa päättyi. Tämän kauden yhteistyökumppani HIFK onkin ollut maltillinen lisäämään pelaajia Kiekko-Vantaaseen, ja myös toisin päin.

Kiekko-Vantaan kauan kadoksissa ollut identiteetti on löytynyt. Vantaalaisten tavoite on tehdä Tikkurilan Urheilupuistosta vastustajille mahdollisimman tukala paikka ja lohien syömäaseina ovatkin kova fyysinen peli ja kova pelitempo.

Taloudellisesti Kiekko-Vantaalla pyyhkii hyvin. Viime kaudella joukkue teki voittoa, vaikka lopullisena sijoituksena olikin jumbo sija. Makkarat, popcornit ja limut tekivät kuitenkin kiitettävästi rahaa kassaan.

Kiekko-Vantaa on hyvin sijalla 6, vaikka viimeiset kolme ottelua ovat olleetkin tappioita. Päävalmentaja Simo Mälkiän mukaan joukkue on ollut kuitenkin hieman väsynyt ja siipirikkoinen. Joukkueen tähtikaartiin kuuluvat Joel Lehtinen ja Tomi Tuomisto ovat kokeilleet Liiga-jäillä, ja tulosta on jo syntynytkin.

Tuomisto allekirjoitti vastikään kahden vuoden sopimuksen HIFK:n kanssa. Tuomiston ja Lehtisen merkitys Kiekko-Vantaalle on kultaakin kalliimpi, sillä kumpikin on aloittanut kauden joukkueensa johtohahmoina. Joukkueesta tulee vieläkin siipirikkoisempi kuin nyt, jos Lehtinenkin lähtee HIFK:hon.

Kiekko-Vantaan kiekkovaikuttaja kertoi, että joukkue menee Liigaan vaikka pelaaja kerrallaan. Jos pelaajalla on mahdollisuus menestyä Liigassa, ei pelaajan muuttoa estetä mitenkään.

Tuomiston lähdön takia Kiekko-Vantaan ykkösketju hajosi, mutta uusi vitja syntyi kovan työn kautta. Nico Friman-Teemu Mielonen-Aleksi Järvinen -yhdistelmä nousi parrasvaloihin. 

Vaikka Mestistä on pelattu jotakuinkin neljännes, Kiekko-Vantaa kamppailee hyvistä sijoituksista.

» Lähetä palautetta toimitukselle