Kiekko-Vantaa murroksessa

Kiekko-Vantaa menetti valmentajasankarinsa Simo Mälkiän, mutta saappaisiin astuneella Pasi Arvosella on omat mausteensa hyväksi koettuun pelisysteemiin.

Kun Kiekko-Vantaa sai kaksi kautta sitten päävalmentajakseen Simo Mälkiän, muuttui vantaalainen kiekkoilu kerta laakista. Mälkiä luotti omaan näkemykseensä ja kehitti lohipaidoille oman identiteetin. Kovasta vauhdista, aktiivisesta fyysisyydestä ja kiekon toimittamisesta maalille tuli joukkueen menestyksen kulmakivi.

Nyt kun Mälkiä siirtyi KooKoohon, uutena pääluotsina aloitti Pasi Arvonen. Arvosella on takanaan monta kautta HPK:n liigavalmentajana ja myös Mestiksessä Hermeksen valmentajana.

Arvonen korosti Jatkoajalle, että ei lähde muuttamaan lohipaitojen hyvää pelisysteemiä, vaan heittää tarvittaessa "omat mausteensa" joukkueen käyttöön. Tarkoitus on jatkaa Mälkiän viitoittamalla linjalla tulevanakin kautena.

Tärkeää on kuitenkin olla hereillä nyt, kun Kiekko-Vantaa on Jokerien farmiseura. Arvosen mukaan yksi hänen Vantaalle siirtymisensä perisyistä oli juuri tuo läheinen yhteistyö Jokerien kanssa.

On kuitenkin vaikea nähdä, kuinka olisi mahdollista, että Mestis-pelaajasta tulisi yhtäkkiä KHL:n tasoinen peluri. Helpompaa ja käytännöllisempää olisi Jokerien kannalta se, että he saisivat omille nuorille paikan pelata ja kehittyä sopivasti Mestiksessä.

Arvonen kuitenkin on sitä mieltä, että juuri näin tulee tapahtumaan. Pelaajat saavat mahdollisuuden näyttää kykynsä ja edetä jopa KHL:ään. Mestistä seuraavaksi osoitteeksi todennäköisesti osoittautuu sopimus jonkin Liiga-joukkueen kanssa, ennemmin kuin Jokerien.

Totuttelua tuo sopimus saa ainakin aikaan, kun vanha kunnon lohipaita jää historiaan, sillä Jokereilla ja Kiekko-Vantaalla on tulevana kautena yhtäläiset pelipaidat ja varusteet. Nähtäväksi jää, vaihtuuko fanituotteet siinä samalla, vai yhäkö oma paita kiehtoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Kiekko-Vantaa saa vahvistusta puolustukseen - Veeti Vainio tekee paluun

MESTIS | 8.1.2018 13:23
Kiekko-Vantaa saa puolustukseensa vahvistusta, kun KooKoon Veeti Vainio teki toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen vantaalaisseuraan. lue lisää

Pasi Arvonen tyytyväinen pelaajiinsa - "He tekevät laadukasta työtä"

MESTIS | 20.12.2017 16:00
Päävalmentaja Pasi Arvosen ensimmäinen kausi Kiekko-Vantaan peräsimessä on edennyt joulutaukoon. Joukkue taistelee kynsin hampain toisella sijalla, ja on menossa heittämällä kevään pudotuspeleihin, kun sarja on suurin piirtein puolessa välissä. lue lisää

Janne Kivilahdesta marraskuun pelaaja - Matias Lainio paras tulokas

MESTIS | 1.12.2017 13:34
Kiekko-Vantaan hyökkääjä Janne Kivilahti on valittu Mestiksen marraskuun pelaajaksi. Pistepörssissä hienosti neljänneksi itsensä hilannut espoolainen teki marraskuussa tehopisteet 5+5. Kuukauden tulokkaaksi on sen sijaan nimetty SaPKon hyökkääjä Matias Lainio, joka tehtaili kahdeksassa ottelussa pisteet 3+6. lue lisää

Ei rikettä - Leinonen silti yhdeksi peliksi sivuun

MESTIS | 7.11.2017 10:52
Kiekko-Vantaan Toni Leinoselle on tuomittu yhden ottelun pelikielto, joka on seurausta lauantaina tuomitusta ottelurangaistuksesta. lue lisää

Mestis-kierros: Joutuuko IPK sijaiskärsijäksi ärsytetyn TUTOn kynsissä?

MESTIS | 3.11.2017 7:00
Perjantain Mestis-kierroksella pisteistä mitellään neljällä paikkaunnalla. Kotonaan yllättäen LeKille hävinnyt TUTO hakee hyvitystä IPK:n kustannuksella. Hermes hamuaa pois jumbosijalta Ketterän vieraana, ja lisäksi yhteen iskevät Jokipojat ja K-Vantaa, sekä Espoo United ja RoKi. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Alex Levänen

K-Vantaa #19 L h
s. 1996 Espoo, FIN
181CM / 78KG
SOPIMUS: 2018