Kiekko-Vantaa murroksessa

Kiekko-Vantaa menetti valmentajasankarinsa Simo Mälkiän, mutta saappaisiin astuneella Pasi Arvosella on omat mausteensa hyväksi koettuun pelisysteemiin.

Kun Kiekko-Vantaa sai kaksi kautta sitten päävalmentajakseen Simo Mälkiän, muuttui vantaalainen kiekkoilu kerta laakista. Mälkiä luotti omaan näkemykseensä ja kehitti lohipaidoille oman identiteetin. Kovasta vauhdista, aktiivisesta fyysisyydestä ja kiekon toimittamisesta maalille tuli joukkueen menestyksen kulmakivi.

Nyt kun Mälkiä siirtyi KooKoohon, uutena pääluotsina aloitti Pasi Arvonen. Arvosella on takanaan monta kautta HPK:n liigavalmentajana ja myös Mestiksessä Hermeksen valmentajana.

Arvonen korosti Jatkoajalle, että ei lähde muuttamaan lohipaitojen hyvää pelisysteemiä, vaan heittää tarvittaessa "omat mausteensa" joukkueen käyttöön. Tarkoitus on jatkaa Mälkiän viitoittamalla linjalla tulevanakin kautena.

Tärkeää on kuitenkin olla hereillä nyt, kun Kiekko-Vantaa on Jokerien farmiseura. Arvosen mukaan yksi hänen Vantaalle siirtymisensä perisyistä oli juuri tuo läheinen yhteistyö Jokerien kanssa.

On kuitenkin vaikea nähdä, kuinka olisi mahdollista, että Mestis-pelaajasta tulisi yhtäkkiä KHL:n tasoinen peluri. Helpompaa ja käytännöllisempää olisi Jokerien kannalta se, että he saisivat omille nuorille paikan pelata ja kehittyä sopivasti Mestiksessä.

Arvonen kuitenkin on sitä mieltä, että juuri näin tulee tapahtumaan. Pelaajat saavat mahdollisuuden näyttää kykynsä ja edetä jopa KHL:ään. Mestistä seuraavaksi osoitteeksi todennäköisesti osoittautuu sopimus jonkin Liiga-joukkueen kanssa, ennemmin kuin Jokerien.

Totuttelua tuo sopimus saa ainakin aikaan, kun vanha kunnon lohipaita jää historiaan, sillä Jokereilla ja Kiekko-Vantaalla on tulevana kautena yhtäläiset pelipaidat ja varusteet. Nähtäväksi jää, vaihtuuko fanituotteet siinä samalla, vai yhäkö oma paita kiehtoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Ei rikettä - Leinonen silti yhdeksi peliksi sivuun

MESTIS | 7.11.2017 10:52
Kiekko-Vantaan Toni Leinoselle on tuomittu yhden ottelun pelikielto, joka on seurausta lauantaina tuomitusta ottelurangaistuksesta. lue lisää

Mestis-kierros: Joutuuko IPK sijaiskärsijäksi ärsytetyn TUTOn kynsissä?

MESTIS | 3.11.2017 7:00
Perjantain Mestis-kierroksella pisteistä mitellään neljällä paikkaunnalla. Kotonaan yllättäen LeKille hävinnyt TUTO hakee hyvitystä IPK:n kustannuksella. Hermes hamuaa pois jumbosijalta Ketterän vieraana, ja lisäksi yhteen iskevät Jokipojat ja K-Vantaa, sekä Espoo United ja RoKi. lue lisää

Tuomas Huhtanen lohipaitoihin viikoksi

MESTIS | 31.10.2017 17:08
Kiekko-Vantaa on kutsunut Tuomas Huhtasen paikkaamaan miehistöään, kun joukkue kärsii loukkaantumisista. Tällä hetkellä sivussa aloituskokoonpanosta on kymmenkunta pelaajaa, joten hyökkääjä tulee kreivin aikaan. lue lisää

Kiekko-Vantaan Joona Harjama: "Meidän hyvä yhteishenkemme näkyy"

MESTIS | 28.10.2017 22:27
Kiekko-Vantaan keskushyökkääjä Joona Harjama pitää joukkueensa esityksiä hyvän yhteishengen vuoksi. Harjama sai harjoitella terveenä harjoituskauden ja oli valmiina runkosarjan alkaessa. lue lisää

Paikallispeli luo ekstralatausta

MESTIS | 27.10.2017 15:12
Paikallispeli tuo lisäsähköä illan peliin Espoo Unitedin ja K-Vantaan välillä. lue lisää

Kommentit

Julius Rantaeskola

K-Vantaa #67 L h
s. 1993 Helsinki
183CM / 80KG
SOPIMUS: Laina (Jokerit)