Mielipide

Kapteeni jäi projektin jalkoihin

NHL / Kolumni
Winnipeg Jets -kapteeni Andrew Laddin jatkosopimusneuvottelut, tai niiden takkuaminen, ovat olleet puheenaiheena Jets-fanin kahvipöytäkeskusteluissa viime kesästä saakka. Jo itsestäänselvyytenä pidettyä jatkopahvia ei ole kuulunut, ja hiekka tiimalasissa valuu vähiin.

Andrew Ladd on johtanut kapteenina uudelleensyntynyttä Winnipeg Jetsiä koko sen olemassaolon ajan. Hän ollut pelillisesti loistavan viime kauden lisäksi koko Jets-uransa ajan esimerkillinen palvelija koko Jets-yhteisölle, ei vain kaukalossa, vaan myös joukkuetta edustaessaan. NHL-urallaan myös Carolina Hurricanesia ja Chicago Blackhawksia ennen Thrashers/Jets-aikakautta edustanut kiekkoilija on luonut kasvot uudelleensyntyneelle Jets-organisaatiolle.

Ladd on ollut yhtä kuin Jets heti organisaation muutettua Winnipegiin.

Jets-johto vaikuttaa nyt kuitenkin priorisoineen puolustajakolossi Dustin Byfuglienin kapteeni-Laddin edelle.

Mutta bisnes on bisnestä. Jets-johto on joutunut koko olemassaolonsa ajan operoimaan rajallisin resurssein. Suhteellisen heikko Kanadan dollari, pieni talousalue ja säästeliäs, ellei jopa kitsas, omistajaporras ovat pakottaneet Jets-toimitusjohtaja Kevin Cheveldayoffin turvautumaan tarkan markan politiikkaan. Jopa enemmän kuin mies olisi välttämättä halunnut.

Jossain on siis säästettävä, mikä eittämättä kirpaisee nuoressa ja edelleen kehittyvässä organisaatiossa, jonka on onnistunut haalia itselleen aimo kasan valoisaa tulevaisuutta tarkalla skouttaamisellaan.

Jets-johto vaikuttaa nyt kuitenkin priorisoineen puolustajakolossi Dustin Byfuglienin kapteeni-Laddin edelle. Byfuglien sai hiljattain pitkän jatkosopimuksen, ja välittömästi sopimuksen julkistamisen jälkeen kiihtyivät puheet kapteenin kauppaamisesta.

Ja jottei Cheveldayoffin työ helpottuisi, jäljellä on vielä tapaus Laddin jälkeenkin nuorten avainpelaajien Jacob Trouban ja Mark Scheifelen tähän kauteen päättyvät sopimukset. Työnsarkaa siis riittää.

Byfuglienille sorvattu jatkosopimus varmasti kirpaisi taloudellisesti. Mutta kapteenin kauppaaminen se vasta mullistus olisikin.

Uusi aika olisi alkava, uusine johtajineen.

Jets pelaa nyt viidettä täyttä kauttaan Winnipegissä. Koko tuon ajan Jets-johto on puhunut viiden vuoden projektista, tähtäimenä nousu liigan eliittiorganisaatioiden joukkoon.

Viiden vuoden projekti tarvitsee nykytahdilla tavoitteensa toteuttamisessa vähintäänkin lisäaikaa. Millainen takapakki kapteenin kauppaaminen projektille olisi? Vai olisiko se sittenkin juuri tarvittava potku takapuolelle, joka siivittäisi Jets-projektin uudelle kasvu-uralle negatiivissävytteisen alkukauden jälkeen?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös