Mielipide

Kanada ja Slovakia C-lohkon selvät suosikit

MAAJOUKKUE / Kolumni
C-lohko on selvästi jakautunut kahden kerroksen väkeen. Kanada ja Slovakia ovat saaneet NHL-pitoiset ja nimekkäät miehistöt kun taas Norja ja Saksa ovat molemmat lähinnä kiusaajien roolissa. Varsinkin Norja jää etukäteisarvioissa heittopussin asemaan.

Vaikka kisat alkavat ensi lauantaina, elävät vielä monien joukkueiden miehistöt voimakkaasti. NHL:n ensimmäisen pudotuspelikierroksen päätyttyä Slovakian joukkue koki parissa päivässä todella suuren muutoksen. Etukäteen näytti siltä, että suurimmat NHL-tähdet jäävät pelkästään puolustajakolossi Zdeno Charaan, mutta parissa päivässä joukkue saikin suuren tukun vahvistuksia. Joukkueeseen liittyivät Pavol Demtra, Marian Gaborik, Miroslav Satan, Marian Hossa ja Branko Radivojevic.

Käytännössä Slovakian hyökkäyskalusto nousi yhdeksi kisojen parhaimmista ja joukkue taistelee Kanadan kanssa C-lohkon ykköspaikasta. Vaikka hyökkääjät ovatkin aivan maailmanluokan tähtiä, ei puolustus ja maalivahtiosasto ole aivan samaa tasoa. Ruotsissa tämän kauden tahkonnut Karol Krizan ja Montrealin maalivahti Jaroslav Halak ovat kyllä tontillaan hyvää keskitasoa, mutta aivan kokonaan heidän varaansa Slovakia ei voi laskea. Puolustuksessa Charan lisäksi Milan Jurcina ja Martin Strbak tulevat olemaan joukkueen kulmakiviä.

Kanada kova ilman Crosbyakin

style="border-top: solid 6px #BBD2E9; border-left: solid 2px #BBD2E9; border-right: solid 2px #BBD2E9; border-bottom: solid 2px #BBD2E9; padding: 3px;">haastattelu

Hurricanes-kaksikko innokkaana MM-jäille
href="http://www.jatkoaika.com/maajoukkue.php?sivu=kolumnit&id=6277">[lue lisää]



Mike Commodore Moskovaan luottavaisena
[lue lisää]

Kanada lähtee jälleen yhtenä ennakkosuosikkina kisoihin. Vaikka joukkue kärsii jossakin määrin kieltäytymisistä on maan kiekkotaso niin laaja, että joukkue on varmasti iskukykyinen. Yksi kisojen kannalta ikävin kieltäytyminen oli Sidney Crosbyn poisjääminen. Nuori supertähti olisi varmasti herättänyt laajalti mielenkiintoa, mutta pitkän kauden jälkeen Crosby päätti jäädä kotiin parantelemaan vammojaan.

Crosbyn sijaan joukkueella on laittaa hyökkäykseen mm. Rick Nash, Jordan ja Eric Staal sekä pitkän linjan NHL-jyrä Shane Doan. Puolustuksessa löytyy NHL-tasollekin hyviä miehiä kuten Eric Brewer ja Barret Jackman. Maalissa varsinkin Dwayne Roloson on selvästi yksi kisojen parhaimpia maalivahteja, joten tälläkään saralla joukkue ei tule muille jäämään.

Slovakiaan verrattuna näyttäisi siltä, että Kanadan joukkueesta muodostuu tasapainoisempi, kun taas Slovakia elää enemmän tähtiensä varassa. Alkulohkossa Kanadan joukkue voi vielä elää NHL-vahvistuksien takia, joten onkin odotettavaa, että joukkue ei vielä kisojen alussa ole täydessä iskussa.

Saksa ilman huippuja kisoihin, Norja heittopussina

Saksa palasi kahden vuoden tauon jälkeen takaisin A-tasolle, mutta joukkue ei silti saanut NHL-tähtiään ryhmäänsä. Marco Sturm, Olaf Kolzig ja Dennis Seidenberg kieltäytyivät kisoista, joten joukkue onkin lähes kokonaan Euroopassa pelanneista pelaajista koottu.

Saksan valmentaja Uwe Krupp on nuorentanut joukkuettaan ja mm. monivuotinen maajoukkuejyrä Jan Benda ei mahtunut enää maajoukkueeseen. Tilalle on noussut nuorempia miehiä, kuten Yannic Seidenberg.

Saksa lähtee aika nimettömällä joukkueella kisoihin. NHL-miesten poisjääntien lisäksi joukkueen paras puolustaja Sasha Goc on loukkaantumisten takia sivussa.

Saksan lisäksi C-lohkon täydentää Norja, joka etukäteisarvioissa on selvästi lohkon heittopussi. Joukkue on harjoitusotteluissa voittanut Unkarin ja hävinnyt mm. Valko-Venäjälle kahdesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle