Mielipide

KalPa voitti avausfinaalin niillä aseilla, millä voittaa mestaruudenkin

LIIGA / Kolumni

KalPa oli alusta lähtien aktiivinen ja pelasi ahnaasti kiekolla. Kuopiolaiset olivat taktisellakin puolella Tapparaa edellä. Kolmannessa erässä Pekka Virta otti 3−2-maalin jälkeen haastomahdollisuuden käyttöön. 

Vaikka yritys ei onnistunutkaan, ja Tappara tuli maalin päähän, osoitti Virta olevansa hereillä koko ajan. 

Ottelun aikana KalPa pääsi nopeilla syötöillä ja terävällä liikkeellä Tapparan viisikkopuolustuksen läpi keskialueella, ja tamperelaisten puolustus oli aika ajoin helisemässä.

Tapa, jolla KalPa voitti ottelun oli juuri sen näköinen kuin otteluiden pitää ollakin, mikäli Savossa tahdotaan vuolla kultaa.

Jos Ilves onnistui muutaman kerran horjuttamaan Tapparaa pelillisesti puolivälierissä, on KalPa tehnyt samaa jo Pelicansille ja JYPillekin.

Mistään tähdenlennosta joukkueen kohdalla ei siis todellakaan voi puhua. KalPa pelaa oikeasti loistavaa jääkiekkoa − juuri sellaista, mitä Tapparaa vastaan kuuluukin pelata.

Avausottelun voitto oli KalPalle niin arvokas, että pitäessään nähdyn tasonsa, se voittaa Suomen mestaruuden. Kuopiossa joukkue saa isosta jääalasta niin ison edun, että Tappara ei voita nykyreseptillään siellä kertaakaan.

Matias Myttynen, Jyri Junnila tai Tommi Jokinen eivät varmasti ole Liigan mediaseksikkäimpiä nimiä, mutta yhdistettynä oikeaan pelitapaan, hekin ovat mestariainesta. 

KalPa menee mestaruuteen joukkue edellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös