Mielipide

KalPa edellä yksilö- ja joukkuetasolla - Tapparan löydettävä omat aseensa

LIIGA / Kolumni
Kahdessa ensimmäisessä finaalissa KalPa on ollut vakuuttava. Jos Tappara ei nosta suoritustasoaan useammalla pykälällä, marssivat kuopiolaiset helposti mestaruuteen.

Hallitseva mestari Tappara on ollut hämmentävän aseeton kahdessa ensimmäisessä finaalissa. KalPa on aggressiivisella karvauksellaan vaikeuttanut Tapparan hyökkäyksiin lähtöä ja tehnyt kirvesrintojen ylivoiman aseettomaksi.

KalPan viisikkopeli on toiminut paljon paremmin kuin Tapparan. Yksilötasollakin KalPa on ollut edellä.

Nykytasollaan Tapparasta ei ole KalPalle vastusta.

Eero Kilpeläinen on voittanut Dominik Hrachovinan maalivahtien kaksintaistossa. Erinomaisesti torjunut Kilpeläinen uhkaa nousta samanlaiseksi muuriksi kuin Antti Raanta tai Tomi Karhunen Tapparan hopeaan päättyneinä finaalikeväinä.

Matias Myttynen ja Jyri Junnila ovat nousseet KalPa-miehistöstä vahvasti esiin. Tapparan kärkihyökkääjä Veli-Matti Savinainen on päässyt otsikoihin vain negatiivisissa merkeissä.

Savinainen on pelikiellossa kolmannen finaalin iskettyään viime pelin päätyttyä mailansa laitaan ja mailankappaleen osuttua kuopiolaistoimittajaan.

Parhaan pistemiehen ollessa sivussa muilta kärkihyökkääjiltä, kuten Henrik Haapalalta ja Kristian Kuuselalta, odotetaan vastaavia huippusuorituksia kuin Myttyseltä.

Runkosarjassa Tappara oli ajoittain jopa ylivoimaisen oloinen. Pudotuspeleissä hallitseva mestari ei kuitenkaan ole pelannut edes runkosarjan tasolla − puhumattakaan kaivatusta lisäpotkusta.

Tapparan on pystyttävä liikuttamaan kiekkoa nopeammin pois KalPan aktiivisen karvauksen alta. Myös maalipaikoissa kaivataan enemmän terävyyttä.

Ennen kaikkea Jussi Tapolan johtaman valmennuksen on revittävä jokaisesta yksilöstä esille kaivattu huipputaso.

Nykytasollaan Tapparasta ei ole KalPalle vastusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös