Mielipide

Kallioniemen seuraajalle jää isot saappaat

LIIGA / Kolumni
Riku Kallioniemen ottaessa vastaan SaiPan toimitusjohtajan paikan kesällä 2011 oli seura tilassa, jossa yksikään seura ei haluaisi olla. Takana oli lähes miljoonan euron tappiollinen kausi ja seura taisteli olemassaolostaan niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin.

- SaiPan otteluiden pitää olla maakunnassa isoimpia tapahtumia ja puheenaihe. Yhteistyökumppaneille pitää tarjota näkyvyyden lisäksi suorempaa ja konkreettisempaa arvoa.

Näihin Riku Kallioniemen sanoihin päättyi YLE Etelä-Karjalan uutinen kesäkuussa 2011, kun hänen edeltäjänsä Sami Koikkalainen jätti tehtävänsä. Reilut neljä vuotta myöhemmin Kallioniemeä voikin kutsua sanojensa mittaiseksi mieheksi.

Kallioniemen astuessa SaiPan johtoon seuralla oli lyhyt- ja pitkäikäistä velkaa venelasteittain.

Kallioniemen astuessa SaiPan johtoon seuralla oli lyhyt- ja pitkäikäistä velkaa venelasteittain. Liiga-SaiPa Oy:n pankkikirjan sivut olivat täyttyneet punaisista merkinnöistä, eikä seuran pidemmän ajan suunnitelmasta ollut minkäänlaista tietoa.

Vajaa viisi vuotta myöhemmin SaiPa on tehnyt yli kaksi miljoonaa euroa voittoa, maksanut kaikki pitkäaikaiset velkansa pois, brandännyt tuotteensa koko maakunnan kokoiseksi ja nostanut seuran koko maan tietoisuuteen tilanteesta, missä SM-liigan ulko-ovi sijaitsi Kisapuiston sisäänkäynnin yhteydessä.

"Hitaasti mutta varmasti, ja yksi asia kerrallaan" kuvaa aika hyvin Kallioniemen viisivuotiskautta. Pienestä ja vaatimattomalla rahamäärällä operoivasta seurasta on tehty viidessä vuodessa seura, joka tulee seuraavan viiden vuoden aikana hyvin suurella todennäköisyydellä kirkastamaan mitalikaappiaan.

Tämä kaikki sillä pienellä ja vaatimattomalla rahamäärällä, sekä oikeanlaisella henkilöstopolitiikalla.

Kallioniemen johdolla rima on nyt nostettu korkealle. Enää kaupungille, faneille ja yhteistyökumppaneille eivät kelpaa sijat sarjataulukon pohjalla.

Kuka Kallioniemen seuraaja onkaan; suosittelen pakkaamaan varastoon paljon villasukkia, sillä saappaat tulevat olemaan isot.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös