Mielipide

Kaipasiko joku sankaria? Blake Parlett on ottanut tehtävän vastaan

LIIGA / Kolumni
Puolustaja Blake Parlett jatkoi Tapparan kautta iskemällä voittomaalin kuudennen puolivälieräottelun kolmannessa jatkoerässä. Kanadalaisvahvistus on kokonaisuutena nostanut profiiliaan runkosarjasta.

Iso ja ilkeä puolustaja, joka laukoo oikealta eli "hampaaton kanukki ". Aika monen jääkiekkojoukkueen hankintalistalla on edellä mainitut kriteerit täyttävä pelaaja.

Tappara onnistui erinomaisesti hankkiessaan KHL:stä kanadalaisen Blake Parlettin. Runkosarjassa isokokoinen puolustaja ei vielä erottunut, mutta tosipelien alettua hankinnasta on kuoriutunut vahvistus.

Parlett on jämäkkä omassa päässä ja pelaa yksinkertaista peruspeliä. Hyökkäysaktiivisuus on noussut aivan eri sfääreihin kuin runkosarjassa. Ajoittain kanadalaispuolustaja häärii jopa hyökkäyksen kärkenä, mutta muistaa myös puolustusvelvoitteensa.

Toisin sanoen, Parlett ottaa roolia.

Pohjoisamerikkalainen tausta ja KHL-kokemus näkyvät puolustajan pelaamisessa. Parlett ei hötkyile, vaan auttaa joukkuettaan kaikin keinoin.

Kahdessa viime pelissä voittomaali on merkitty Parlettille. Neljännen ottelun 4−0-avausmaali oli varsin kylmäpäinen ratkaisu "peruspakilta". Jäähyaitiosta läpiajoon, pieni harhautus ja kiekko tyhjään maaliin.

Kuudennen ottelun jatkoerämaali oli sinänsä peruspeliä. Kun paikka on, niin kiekko toimitetaan maalille. Helppoa onnistuminen ei kuitenkaan tuollaisessa tilanteessa ole. Valtava määrä siniviivalaukauksia paukkuu hyökkäjien suojuksiin.

Parlett kuitenkin toimitti koko pelin ajan kiekkoa onnistuneesti maalille asti ja hoiti kokonaisuutena oman tonttinsa virheettömästi.

Kirsikaksi kakun päälle Parlett nousi voittomaalilla joukkueensa sankariksi. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös