Mielipide

Kärppien keskityttävä kiekolliseen pelaamiseen

LIIGA / Kolumni
Ensimmäisessä pudotuspeliottelussa Kärpät haastoi erinomaisesti HIFK:n fyysisessä pelissä. Ottelun edetessä Kärppien luistelu ja aktiivisuus kuitenkin hiipuivat, ja HIFK marssi voittoon. Kiekko on oululaisten ase, ei taklaaminen.

Pudotuspeleihin kuuluu kovat otteet ja fyysinen vääntö. Avausottelussa Kärpät ei jäänyt taklauspelissä kakkoseksi HIFK:lle, jonka tavaramerkki on ahkera taklaaminen.

Erityisesti Kärppien nelosketjun Jari Sailio jakoi aktiivisesti pommeja HIFK-pelaajiin, mutta muutkin ketjut pelasivat tilanteet loppuun saakka. Esimerkiksi 174-senttinen Jesse Saarinen yritti taklata lähes 30 senttiä pidempää Joe Finleytä.

Ahkera taklaaminen oli Kärpiltä suoraselkäistä ja rohkeaa pelaamista, mutta teki joukkueelle enemmän haittaa kuin hyötyä.

Jos Kärpät haluaa olla aggressiivinen, sen pitää tapahtua kiekon kanssa.

Taklaaminen on kuluttavaa, ja Kärppien energiataso selvästi laski kolmannessa erässä. Kärpät oli kahdessa ensimmäisessä erässä hallitsevampi joukkue, mutta luistelutemmon laskettua HIFK pääsi niskan päälle ja punnersi jatkoerässä voiton.

Jääkiekon perusfraaseja on oma peli eli omilla vahvuuksilla pelaaminen. Kärppien vahvuuksia ovat luistelu ja kiekonhallinta.

Esimerkiksi pohjoisamerikkalaiset hyökkääjät John Albert ja Brock Trotter olivat kiekon kanssa aktiivisia. Ylivoimamaalin lisäksi kaksikko loi monta vaarallista maalipaikkaa. Myös nuoret hyökkääjät Saku Mäenalanen ja Ville Leskinen aiheuttivat sähäkällä luistelullaan vaikeuksia HIFK-puolustajille.

On ajan- ja energianhukkaa yrittää horjuttaa HIFK:ta taklaamalla. Laitaväännöissä ja oman maalin edessä Kärppien toki pitää pelata kovaa, mutta kiekollisen pelin pitää olla keskiössä.

Kärpät iski ensimmäisessä pelissä kaikki kolme osumaansa maalin läheltä, joten HIFK-puolustuksen rohkea haastaminen on oululaisten paras ase.

Jos Kärpät haluaa olla aggressiivinen, sen pitää tapahtua kiekon kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös