Mielipide

Kärppäfani, äkkiä kasinolle ja kaikki rahat Rynnäkselle

LIIGA / Kolumni

Nyt on aika iskeä - Tapparan kauhuksi - tämä betoniseinä veräjälle kolmanteen finaaliin.

Hakametsän torstai-illassa ajassa 29.42 kuului iso räjähdys. Tappara-fanit riemuitsivat 3-0-osumasta, mutta pamahdus kuului muualta.

Maali rikkoi Tomi Karhusen loistavasti kulkeneen kevään kaaren. Vaikka 24-vuotiaan vahdin kevät on ollut sensaatiomainen ja miehen torjuntaprosentti säilyi yli 95:n tappiosta huolimatta, lauantaina Kärppien maalin suulle astelee toinen mies, Jussi Rynnäs.

Rynnäs tuli kentälle 3-0-tappioasemassa, otti heti muutaman todellisen huipputorjunnan ja Kärpät pääsikin tasoihin vielä kolmannessa erässä. Tämä ei olisi ollut mahdollista ilman Rynnäksen maagista tuplatorjuntaa tai huikeaa polvisuojapelastusta.

Mitään Karhuselta pois ottamatta, Rynnäs on kaksikosta se parempi maalivahti. Ja oikeastaan koko Liigan paras veskari. Ja nyt on aika iskeä - Tapparan kauhuksi - tämä betoniseinä veräjälle kolmanteen finaaliin.

Rynnäs on pelityyliltään kuin luotu pudotuspeleihin. Iso koko korostuu entisestään kevään otteluissa, ja Rynnäs on pelannut urallaan Hakametsän pientä kaukaloakin kapeammissa tulitikkuaskeissa Pohjois-Amerikassa.

Vaikka moni voi jossitella Karhusen itseluottamuksen romahtamisella, Rynnäs ei kovassa paikassa horju. Ässät-kasvatti tunnetaan viileistä hermoistaan, mistä osoituksena rautainen paluu liigajäille. Rynnäs pelasi ennen torstaita viimeksi Kärppien maalilla 28. helmikuuta, mutta tämä ei näkynyt Hakametsässä mitenkään.

Päävalmentaja Lauri Marjamäki ei ole saanut aiemmin mahdollisuutta vaihtaa Rynnästä maalille. Karhunen on pitänyt Kärppien maalin lähes ennätyksellisen puhtaana, mutta voittaakseen Kärpät tarvitsee juuri tasollaan pelaavan Rynnäksen maaliin.

Mahdollinen muutos on tehtävä nyt.

Torstainen toinen finaali osoitti, että Tappara on todellinen haastaja Kärpille. Niin pitkään kun Tappara pelasi virheettömästi sekä kiekollisesti että kiekottomana ja kirvesrintojen nimekkäimmät hyökkääjät onnistuivat paikoistaan, Kärpät jäi jalkoihin.

Päästyään jäälle Rynnäs käänsi finaaliottelun rattaat kuin salaman iskusta. Mikäli Marjamäki haluaa kääntää myös koko sarjan suunnan orastavasta Tapparan hurmoksesta takaisin hallintaansa, lauantaina Kärppien maalille luistelee porilainen hullu. Hyvässä mielessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös