Mielipide

Kärpät huusi vahvistusta − ja vahvistus tuli!

LIIGA / Kolumni
Jiri Tlusty on pelannut monta tehokasta NHL-kautta. Liigassa harvoin nähdään tämän tason pelaajia, joten 28-vuotias tšekki on Kärpiltä kova kaappaus.

Kärpät on kuluvalla kaudella kärsinyt tehottomuudesta, 16 ottelussa on syntynyt vain 31 maalia. Kokenut hyökkääjä Mika Pyörälä on kantanut joukkuetta reppuselässään ja on ainoa hyökkääjä, joka on tehnyt enemmän kuin kaksi maalia.

Maalinteko-ongelmiin hankittiinkin pätevä ratkaisu, kun Jiri Tlusty saapuu maajoukkuetauolla vahvistamaan Kärppiä loppukaudeksi.

Tlusty on Kärpiltä loistava kaappaus ja vieläpä juuri sitä, mitä Kärpät kaipaa − suoraviivainen ja tehokas hyökkääjä.

Tlusty on Maple Leafsin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2006 ja pelannut parhaimmillaan kolme peräkkäistä vähintään 30 pisteen kautta NHL:ssä. Tehokkaimmillaan tšekkilaituri oli työsulkukaudella 2012-13, jolloin 48 ottelussa kertyi 23 maalia ja 38 tehopistettä.

Hurricanesin ykkösketjussa Eric Staalin ja Aleksandr Sjominin rinnalla pelannut Tlusty oli kyseisellä kaudella koko NHL:n seitsemänneksi paras maalintekijä.

Työsulkukausia lukuun ottamatta tämän tasoisia pelaajia ei ole totuttu Liigassa näkemään. Euroopassa yleisempi osoite entisille NHL-pelaajille on ollut KHL tai NLA. Kovatasoinen hankinta nostaa samalla koko Liigan mielenkiintoa.

Tlusty on Kärpiltä loistava kaappaus ja vieläpä juuri sitä, mitä Kärpät kaipaa − suoraviivainen ja tehokas hyökkääjä. Terävästi luisteleva tšekki laukoo aktiivisesti ja hakeutuu hanakasti maalipaikkoihin.

Floppaamisen riskikin on merkittävästi pienempi kuin tehokkaiden AHL-hyökkääjien kohdalla. Tlusty tuntee eurooppalaisen pelin niin Tsekin liigasta kuin maajoukkueesta. 28-vuotias hyökkääjä halunnee palata rikkonaisen viime kauden jälkeen takaisin NHL-tasolle.

Pelaamalla ehjän ja tehokkaan kauden Kärpissä Tlustylla on tulevalle kaudelle aivan erilaiset neuvotteluasetelmat NHL-sopimukseen. Onnistumalla itse Tlusty auttaa myös Kärppiä menestymään.

Kaikki voittaa, mutta erityisesti Kärpät.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös