Mielipide

JYPin pelaaja-arvostelut 2009–2010

LIIGA / Kolumni
Toisen perättäisen SM-mitalinsa pronssin myötä ottaneen JYPin riveissä löytyi jälleen tuttuja vastuunkantajia. Joukkueen menestys ei yltänyt kuitenkaan aivan viime vuoden tasolle, ja vastaavaa ilmiötä oli havaittavissa myös muutamien yksilöiden kohdalla.

Jatkoajan epävirallisen analyyttinen lautakunta laittoi kauden päätyttyä jälleen pelaajat syynin alle. Arvioitavia asioita pelkän pistesaldon lisäksi olivat kokonaissuoritus kauden aikana sekä pelaamisen yleiskäyrä kauden vanhetessa. Arvosanoja ei pidä vertaaman suoraan toisiinsa, sillä arvio on suhteutettu pelaajakohtaisesti ennakko-odotuksiin ja todelliseen aikaansaannokseen.

Maalivahdit

Pekka Tuokkola




Runkosarja
32. 2,08ka 92,31%

Pudotuspelit
11. 1,80ka 93,62%

Oli parhaimmillaan viime kaudelta tutulla tasolla. Loukkaantumiset kuitenkin häiritsivät pitkin kautta. Ei pystynyt pudotuspeleissä kantamaan joukkuetta aivan täydellisesti, joskaan Tuokkolan piikkiin ei yhtään tappiota voi laittaa. Saadessaan jälleen paikkansa kuntoon noussee jälleen liigan kärkiveskareiden joukkoon. Jatkaa JYPissä myös kaudella 2010-11.

Sinuhe Wallinheimo




Runkosarja
35. 2,08ka 92,02%

Pudotuspelit
4. 2,01ka 93,20%

Tuttua ja turvallista, vaan kaikki hyvä tulee loppuun aikanaan. Uransa päättävä Wallinheimo oli jälleen oma itsensä. Välillä saattoi vähän lipsua, mutta pääsääntöisesti ihan hyvällä tasolla. Väriläiskä, jollaisia liiga tulee kaipaamaan myös tulevaisuudessa.

Puolustajat

Antti Jaatinen




Runkosarja
32. 0 + 5 = 2 +12 8min

Pudotuspelit
5. 1 + 2 = 0 0 2min

Keikkui ison osan kautta siinä rajalla, että mahtuuko kokoonpanoon vai ei. Oli talven aikana välillä vaikeuksissa, mutta nosti hurjasti tasoaan ja suoritusvarmuuttaan pudotuspelien lähetessä. Uran ensimmäinen liigamaali tärkeimpään mahdolliseen paikkaan puolivälierien ratkaisuottelussa. Sopimus jatkuu JYPin kanssa.

Kalle Koskinen




Runkosarja
58. 3 + 13 = 16 +8 36min

Pudotuspelit
14. 1 + 4 = 5 0 14min

Kun ei ole kiire niin ei ole. Koskinen oli jälleen rauhallisuuden perikuva ja puolustuksen isähahmo. Kiekolliset suoritukset välillä hieman epävarmoja, mutta kiekottomana mies miestä vastaan erittäin vaikeasti kierrettävä hyvän sijoittumisen vuoksi. Päätti jatkaa uraansa vielä ainakin yhden kauden JYP-paidassa.

Mikko Viitanen



Runkosarja
48. 2 + 6 = 8 +11 44min

Pudotuspelit
12. 0 + 1 = 1 +1 2min

Runkosarjassa hyviä esityksiä ja tehopörssi plussan puolella. Pudotuspeleissä jalka alkoi otteluruuhkassa jo hieman painaa eikä päässyt aivan parhaalle tasolleen kuin satunnaisesti. Kokonaisuutena Viitasen kausi oli varsin mukiinmenevä ja perusvarma, mutta jotain pientä jäi ehkä vielä kaipaamaan. Kuului kuitenkin ehdottomiin runkopelaajiin. Jatkaa JYPissä.

Jyrki Välivaara


Runkosarja
14. 3 + 5 = 8 +6 10min

Pudotuspelit
14. 0 + 2 = 2 -1 8min

Välivaaran kausi meni piloille jo hyvissä ajoin loukkaantumisen vuoksi. Hyvin alkanut runkosarja katkesi 10 pelin jälkeen ja useamman kuukauden tauko näkyi pelaamisessa myös pudotuspeleissä. Ei pystynyt vastaavaan kiekolliseen suoritukseen kuin vuosi sitten. Päättynyt kausi jäi valitettavasti hieman välikaudeksi, mutta ensi kaudella kuulunee jälleen JYPin avainpelaajiin.

Kevin Kantee



Runkosarja
29. 0 + 2 = 2 +5 20min

Tuli paikkaamaan loukkaantumisia kesken kauden. Oli lähinnä kuudes pakki tai reservinä. Kiekollisena ei juuri mitään annettavaa, mutta omassa päässä varsin hyviä suorituksia. Ei ollut suurissa vaikeuksissa missään vaiheessa, joten siinä mielessä täytti paikkansa. Tulevan kauden kuviot auki.

Sami Vatanen





Runkosarja
55. 7 + 23 = 30 -1 44min

Pudotuspelit
14. 3 + 4 = 7 +1 6min

Vatasen kohdalla meinasivat ylisanat loppua kesken kauden aikana. Tulokaspuolustajien uusi piste-ennätys, nuorten MM-kilpailuedustus sekä valinta aikuisten MM-kilpailuihin kertonevat aivan riittävästi kauden kulusta. Menee onnistujana jopa Juha-Pekka Hytösen edelle. Sopimus JYPin kanssa kahdesta seuraavasta kaudesta.

Kalle Kaijomaa




Runkosarja
58. 4 + 12 = 16 +11 44min

Pudotuspelit
14. 0 + 1 = 1 0 2min

Selkeästi nouseva käyrä koko talven ajan. Oli alkukaudella välillä suurissa vaikeuksissa eikä kiekollisesta pelistä meinannut tulla mitään. Kun lopulta sai itseluottamuksensa kohdalleen, olivat myös suoritukset huomattavasti parempia. Pudotuspeleissä erinomaista peliä varsinkin omassa päädyssä. Jatkaa JYPissä.

Olli Malmivaara


Runkosarja
52. 3 + 3 = 6 +8 123min

Pudotuspelit
11. 0 + 0 = 0 -3 18min

Alakerran selkein pettymys. Jatkuvasti myöhässä, levitteli käsiään useammin kuin taklasi. Ei päässyt omalle tasolleen kuin satunnaisesti, ja tämän profiilin puolustajalle se ei yksinkertaisesti ole riittävästi. Joutuu ison kokonsa vuoksi varomaan kontaktitilanteissa. Hyöty jää vähäiseksi, kun jättää taklaamatta ja sen seurauksena istuu kakkosta kiinnipitämisestä. Pystyy paljon parempaan. Jatkaa joukkueessa.

Hyökkääjät

Jani Tuppurainen




Runkosarja
58. 22 + 12 = 34 +6 26min

Pudotuspelit
12. 3 + 1 = 4 0 6min

Tuppuraiselta odotettiin uutta tulemista, ja kyllähän se sieltä tuli. Joukkueen jaettu ykkössija maalipörssissä ja muutoinkin lennokasta pelaamista. Ajoi suoraviivaisesti tilanteisiin ja pyrki nopeisiin ratkaisuihin. Joutui välillä pieneen ketjurulettiin ja tämä söi vähän tehoja varsinkin pudotuspeleissä. Jos ensi kaudella löytää vakinaiset kenttäkaverit, ovat ainekset 25 maalin ylittämiseen runkosarjassa.

Filip Riska





Runkosarja
53 8 + 7 = 15 +1 18min

Pudotuspelit
14. 1 + 4 = 5 -1 22min

Riskan kohdalla tapahtui selkeää eteenpäin menoa. Henkilökohtainen piste-ennätys meni rikki kirkkaasti. Lisäksi mies teki arvokasta likaista työtä nelosketjussa ja oli synnyttämässä muutamaa elintärkeää osumaa. Jatkaa JYPissä.

Juha-Pekka Hytönen





Runkosarja
58. 22 + 32 = 54 +21 32min

Pudotuspelit
14. 3 + 7 = 10 +3 12min

Kapteeni otti paikkansa joukkueen ykkössentterinä ja oli ehdottomia kantavia voimia. Tällä kaudella hyökkäyspään suoritustasossakaan tapahtunut oikeastaan minkäänlaista ailahdusta vaan jälki oli tehokasta kautta linjan. Hurjasti peliaikaa saanut Hytönen oli kokonaisuutena hurrikaaniryhmän tärkein hyökkääjä. Jatkaa seurassa.

Jari Jääskeläinen



Runkosarja
55. 6 + 8 = 14 -5 32min

Pudotuspelit
14. 0 + 0 = 0 -5 6min

Vähän siinä rajalla, että menisikö kahteen vai kolmeen logoon. Periaatteessa tehojen puolesta ihan kohtuullisella tasolla, mutta toisaalta duunarihyökkääjän tehopörssilukema jäi hieman yllättäen miinukselle sekä runkosarjassa että pudotuspeleissä. Teki kuitenkin totutusti töitä ja asenne oli kohdallaan, joten siinä mielessä voinee kautta pitää hyvänä rutiinisuorituksena. Kuuluu jo peruskalustoon ja jatkaa JYP-paidassa.

Steve Kariya


Runkosarja
46. 16 + 12 = 28 +6 20min

Pudotuspelit
13. 1 + 1 = 2 -3 10min

Tuli suurin odotuksin syksyllä joukkueeseen. Alku olikin liian lupaava, mutta joku klikkasi. Pienet vammat vaivasivat ja lopulta ei mahtunut aina edes kokoonpanoon. Tämän hintaluokan vahvistukselle tämä on anteeksiantamatonta, joten aivan selkeä pettymys. Tulevan kauden kuviot auki.

Ossi Louhivaara




Runkosarja
54. 12 + 20 = 32 +17 34min

Pudotuspelit
14. 4 + 3 = 7 +4 2min

Louhivaara jatkaa kehittymistään hiljalleen. Oma piste-ennätys syntyi jälleen ja peliaikaa tuli runsaasti myös erikoistilanteissa. Voisi edelleen olla hieman tehokkaampi viimeistelyssään ja pyrkiä röyhkeämpiin ratkaisuihin, jolloin parinkymmenen maalin rajapyykki olisi mahdollista saavuttaa. Joka tapauksessa joukkueelle arvokas ja monikäyttöinen hyökkääjä. Jatkaa Jyväskylässä.

Miika Lahti




Runkosarja
42. 5 + 9 = 14 0 22min

Pudotuspelit
12. 1 + 1 = 2 -4 16min

Selkeä petraus aikaisempiin kausiin. Aloitti jälleen D Teamissa, mutta nousi liigamiehistöön jo syksyn aikana eikä paikastaan luopunut. Vahvaa oman pään pelaamista, joka on ensimmäinen onnistumisten lähtökohta nelossentterille. Lahti onnistui myös hyökkäyspäässä melko mukavasti ja tältä pohjalta tulevalla kaudella on lupa odottaa vielä isompaa vastuunottoa.

Olli Sipiläinen




Runkosarja
45. 5 + 9 = 14 +5 18min

Pudotuspelit
14. 2 + 1 = 3 -3 0min

Alkaa olla jo nelosketjun vakiokalustoa. Tekee vahvasti ja tasaisesti omaa työtään pelistä toiseen. Päättyneellä kaudella tehojakin löytyi kohtuullisen mukavasti ja oli erityisesti alivoimalla vaarallinen vahvan luistelunsa vuoksi. Sopimus JYPin kanssa tulevasta kaudesta.

Antti Pihlström





Runkosarja
19. 7 + 14 = 21 +6 20min

Pudotuspelit
14. 4 + 4 = 8 +3 18min

Pihlström oli yksi kesken kauden tulleista ja ehdottomasti se onnistunein hankinta. Nousi heti yleisön suosikiksi räväkällä pelityylillään. Kokonaisuutena ehdottomasti yksi liigan värikkäimpiä pelaajia, koska pystyy tekemään monia erilaisia asioita kentällä. Pääsi myös Suomen MM-ryhmään Saksaan. Jatkaa JYPissä.

Antti Virtanen


Runkosarja
55. 6 + 16 = 22 +6 14min

Pudotuspelit
9. 1 + 5 = 6 +3 0min

Ei lähtenyt oikein missään vaiheessa. Kokonaisuus jäi hieman tehottomaksi ja jotenkin vaikutti, että pelaamisen punainen lanka oli vähän koko ajan hukassa. Pelasi puolustuspäähän todennäköisesti paremmin kuin koskaan, mutta pystyy parempaankin. Sopimus JYPin kanssa myös tulevasta kaudesta.

Tuomas Pihlman





Runkosarja
36. 17 + 24 = 41 +13 30min

Pudotuspelit
2. 0 + 0 = 0 +1 2min

Pihlman osoitti, että aiempien kausien tehot eivät tulleet pelkästään Jarkko Immosen ansiosta. Ikävä polvivamma ja sitä seurannut tulehdus kuitenkin pilasivat kauden heti vuodenvaihteen jälkeen. Terveenä ollessaan olisi saattanut pystyä taistelemaan jopa pistepörssin kärkisijasta. Erittäin vahvaa ja monipuolista työtä. Suunnannee ensi kaudeksi ulkomaille.

Mikko Hakkarainen



Runkosarja
47. 2 + 5 = 7 +1 40min

Pudotuspelit
13. 5 + 3 = 8 +3 4min

Hakkaraisen kausi sujui kaksijakoisesti. Oli runkosarjassa välillä käsittämättömän tehoton, mutta pudotuspeleissä intoutui maalintekoon liki urakkatahtiin. Teki nöyrästi omaa työtään kolmosketjussa eikä sen suuremmin loistanut. Ura jatkuu Mikkelissä Jukureiden riveissä.

Jussi Makkonen


Runkosarja
20. 7 + 8 = 15 -1 14min

Pudotuspelit
9. 0 + 0 = 0 -1 12min

Viime kauden maalinkuninkaan talvi oli yhtä soikoilua. Kesällä tullut loukkaantuminen pilasi harjoituskauden. Sai lähtöpassit ensin Venäjältä ja sen jälkeen Ruotsista ennen JYPiin päätymistään. Jatkuvat seuravaihdot tuntuivat vieneen kaiken itseluottamuksen ja Makkonen jäi myös JYPissä melko turhakkeen tasolle. Sopimus myös ensi kaudesta, joten syksyllä on uusi paikka osoittaa, että nähty taso ei ollut miehen maksimi.

Tuomas Vänttinen




Runkosarja
48. 7 + 15 = 22 +8 8min

Pudotuspelit
14. 1 + 4 = 5 -2 6min

Sitähän se oli, mihin on totuttu. Vänttinen väänsi, paini ja blokkasi kiekkoja vanhaan malliin. Onnistui myös hyökkäyspäässä kohtuullisen hyvin ja rikkovasta roolista huolimatta ei kuluttanut jäähypenkkiä juurikaan. Savonlinnalaisella yksi aikakausi tuli päätökseen ja mies hakee uusia tuulia ensi kaudella Tapparan paidasta.

Vierailevia tähtiä

Arvosanan saaneiden lisäksi joukkueessa kävi muutama D Teamin peluri antamassa näyttöjä osaamisestaan. Jasse Ikonen nostettiin JYPin reserviin loppukaudella, mutta hän jäi ilman peliaikaa siirtorajan jälkeen. Samoin kävi Pekka Jormakalle. Vastaavasti Harri Pesonen päätti kautensa Mestis-kaukaloissa.

Satunnaisissa peleissä kävivät lisäksi esiintymässä Tuomo Laukkanen, Timo-Pekka Heikkinen, Samuli Piiroinen, Markus Poukkula, Turo Asplund, Jonne Virtanen sekä Matti Koistinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös