Mielipide

JYP haistatteli Liigalle − juuri kuten kuuluukin

LIIGA / Kolumni

Luovuttajat. Tyhjästä valittajat. Pelleilijät. 

Tällaisia nimityksiä JYP, landen traktoripojat, sai osakseen liigaseuraajilta, kun kokoonpanot illan HIFK-otteluun Stadin kirkkaissa valoissa julkistettiin. Kokoonpanon täyttäminen junioripelaajilla nähtiin halveksivana käytöksenä kansallisen urheilun ykköstuotetta kohtaan.

Tilanne oli kuitenkin pakon sanelema. Kunnianhimoisilla tavoitteilla hintaa joutuu aina maksamaan, ja tällä kertaa "kärsijän" asemaan jäi liigakiekko. Haitan ja hyödyn mittelö kääntyy tällä teolla kuitenkin selvästi hyödyn puolelle.

Menestyminen CHL:ssä on päässyt lähelle Jokerien vastaavaa KHL:ssä, kun suomalaisen voittoa toivotaan aina. JYP on lippulaivana viemässä suomalaista kiekkoilua maailman jokaiseen kolkkaan, joten miksi tätä asemaa ei pönkitettäisi takaamalla avainpelaajien huippukunto?

Tämä avaakin kasalle lupaavia JYP-junioreita ja Mestis-pelaajia suuren mahdollisuuden. Nälkää ja halua näyttää pursuavat nuorukaiset pääsevät pääkallopaikalle sekä näyttämään omaa osaamistaan valmennusjohdolle että mittaamaan omaa tasoaan liigan absoluuttisella huipulla.

Nuorten pelaajien tuominen pitkän sarjan keskelle tuo annoksen kaivattua raikkautta. Kukaan ei tiedä mitä odottaa, mikä tuo näivettyneeseen pudotuspelien odotteluun kaivattua ilmiö-aspektia.

Realismi tiedostetaan myös JYPissä. Yksikin piste Helsingin perjantai-illasta olisi kova saavutus, joskin hyvin epätodennäköinen. Tämä kelpaa myös HIFK:lle tiiviissä taistossa pudotuspelien kotiedusta.

Vannoutunut HIFK-fanikaan ei varmasti pahoita mieltään, kun saa perjantai-illan ratoksi todistaa ylivoimaista isäntää.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös