Mielipide

Jukurit voi hankkia Karalahden, mutta ei hinnalla millä hyvänsä

LIIGA / Kolumni
Jere Karalahti ilmoitti maanantaina harkitsevansa Jukureissa pelaamista. Ei täysin mahdoton ajatus, mutta tässä liitossa vain Karalahden olisi oltava valmis myönnytyksiin.

Jukureiden ja Jere Karalahden sopimusneuvottelut ovat kestäneet pitkän aikaa. Jo vuosi sitten uutisoitiin, että Jukurit olisi kiinnostunut Karalahden palveluksista.

Aikoinaan sopimus kuitenkin tyssäsi suureen palkkapyyntöön, minkä vuoksi silloinen Jukureiden johto ei halunnut Karalahtea joukkueeseen. Sen vuoksi tuskin on sattumaa, että Karalahti julkaisee työnhakuilmoituksensa pian sen jälkeen, kun Jukurit nimeää uuden toimitusjohtajansa.

Vuoden jälkeen Karalahden tapauksessa on sattunut monia käänteitä. Yli kuukausi sitten oli jo lähes selvää, ettei Karalahti jatka uraansa jääkiekkoilijana. Nyt Karalahti kuitenkin harkitsee lopettamispäätöksensä pyörtämistä ja siirtymistä joko ulkomaalaisiin seuroihin tai Jukureihin.

On totta, että mikkeliläisten puolustuksessa olisi tilaa yhdelle oikea käsi alhaalla pelaavalle ylivoimapelaajalle, joka ei myöskään pelkää käyttää kovuuttaan oman maalin edustalla.

Tosiasia on kuitenkin se, ettei Jukurit tarvitse Karalahtea niin paljoa, että hänelle kannattaisi maksaa pelaamisestaan poskettomia summia.

Tulevien mahdollisien liikevoittojen "tuhlaamisessa" yhteen pelaajaan ei olisi Jukureiden osalta järkeä. Joukkue on pystynyt tähän asti sykähdyttämään ja saamaan sympatiapisteitä taistelevalla joukkueella, jossa ei ole ostopelaajia.

Mikkeliläisten yhteishenki ja työmoraali onkin ollut erittäin kovalla tasolla ja joukkue pelaa hyvää jääkiekkoa ollen sarjassa kolmantena.

Karalahti mainitsi blogissaan, että "katsotaan miten paljon johtoporras haluaa tiettyjä asioita." Ainakin johtoporras haluaa välitöntä irtautumista yhteistyöstä ulkomaisen vedonlyöntiyhtiön kanssa.

Myös Jeren on tultava palkkapyynnössään vastaan, mikäli hän haluaa pelata Liigaa yhdessä lankomiehensä Henrik Koiviston sekä pikkuveljensä Keni Karalahden kanssa. 

Työhaalareiden päällepukemisesta puhumattakaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle