Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä

Jukka Jalosen on aika näyttää

Helsingin Jokerit aloittaa tänään pudotuspelit neljännellä KHL-kaudellaan. Nyt Jokereilla on menossa toinen ja toistaiseksi viimeinen kausi Jukka Jalosen alaisuudessa. Viime kaudella Jalonen ei voittoa tililleen pudotuspeleistä saanut, mutta tällä kaudella odotukset ovat kovemmat.

Suomalaisista valmentajista puhutaan aina ylivertaisina muihin verrattuna. Erkka Westerlund, Jukka Jalonen, Lauri Marjamäki ja niin edelleen. Kaikilla on jokin erityinen käsitys ja ajatus pelistä, jolla paperilla heikompi materiaali syrjäyttää paremman.

Tällä kaudella Helsingin Jokerit on esittänyt parhaimmillaan huikeita otteita, mutta kauden edetessä pelin tasapaino on särkynyt ja ajoittain peli on ollut jopa kamalaa. Ei toki niin kamalaa, mitä vuosi sitten, mutta tiputusta parhaisiin esityksiin nähden on ollut riittävästi.

Jokereiden tulee luoda HK Sotšille sama tunne, minkä muun muassa SKA Pietari ja TsSKA Moskova luo vastustajilleen parhaina päivinä, eli epäusko voittamisen mahdollisuudesta.

Jokerit lähtee ensimmäiselle ottelukierrokselle suosikkina. Vastaan asettuu KHL:n läntisessä konferenssissa kuudenneksi päätynyt HK Sotši, joka pelaa kurinalaista ja tiukkaa peliä. Jokereiden odotetaan menevän sarjasta jatkoon tai se on ainakin ykkösprioriteetti kaikkialla. Niin joukkueen johdolla, pelaajilla, valmentajilla kuin huoltoryhmälläkin.

Helsinkiläisellä suomalaisen jääkiekon lippulaivalla on ollut tavallisesti vaikeuksia ennalta heikompia joukkueita vastaan. Se tilanne on päällä myös nyt. Jokereilla on selkeästi parempi materiaali kuin vastustajalla.

Materiaalin ollessa tarpeeksi hyvä katse kääntyykin valmentajaan. Jalosen ja muun valmennusryhmän tulee valmistaa joukkue alkavaan ottelusarjaan niin, että kummassakin Helsingin pelissä tänä viikonloppuna kotijoukkue lyö kaasun pohjaan, määrää tahdin ja lähtee olympiakaupunkiin kaksi voittoa taskussaan antamatta vastustajalleen palaakaan. Jokereiden tulee luoda HK Sotšille sama tunne, minkä muun muassa SKA Pietari ja TsSKA Moskova luo vastustajilleen parhaina päivinä, eli epäusko voittamisen mahdollisuudesta.

Jokereiden pelaajamateriaali ensimmäisellä kierroksella riittää tähän. On enää valmennuksesta kiinni, millä asenteella joukkue esiintyy jäällä.

On Jalosen aika näyttää ja todistaa, että hän on tämän valtakunnan paras jääkiekkovalmentaja. Puheille pitää tulla nyt katteet ja katteiden perusta luodaan viemällä Jokerit toiselle kierrokselle maksimissaan viidessä pelissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Rotaation merkitys nousee huippuunsa Jokereiden ja TsSKA:n välisessä sarjassa

KHL | 16.3.2018 14:11
KHL:n pudotuspelien ensimmäinen kierros meni kaikilta läntisen konferenssin suosikkijoukkueilta helposti läpi. Jokainen joukkue lähtee toiselle kierrokselle tuoreena. Toisen kierroksen ottelusarjoista on odotettavissa pitkiä ja raastavia, joten pelaajien rotaatio nousee merkittävään rooliin. lue lisää

O'Neill: "Sarjan katkaisemisesta valtavasti etua"

KHL | 10.3.2018 9:00
Jokereiden Brian O'Neill sai jännittää sarjan ratkaissutta maalia hetken, kun tuomarit kelasivat videolta HK Sotšin haastetta hänen olemisestaan maalivahdin alueella. Osuma kuitenkin hyväksyttiin ja Jokerit sai kaivatun tauon ennen TsSKA-sarjan alkamista. lue lisää

Pelaajayhdistyksen Wallinheimo asettui aiemmin julkisesti Jokerien Semir Ben-Amorin puolelle, nyt HIFK:n Tyrväistä vastaan – puhui aiemminkin "kiekkoyhteisöstä"

LIIGA | 8.3.2018 12:07
Jääkiekon Pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Sinuhe Wallinheimo tuomitsi HIFK:n Juhani Tyrväisen poikittaisen mailan. Muutama vuosi sitten hän puolusti Jokerien Semir Ben-Amoria julkisesti. lue lisää

A-Wirtanen loistaa Jokereiden ylimääräisenä hyökkäävänä puolustajana

KHL | 6.3.2018 15:05
Helsingin Jokerit on joutunut tällä kaudella peluuttamaan runsaiden loukkaantumisten takia hyökkääjiä puolustajien paikoilla. Tämän myötä on ilmennyt, että raudanluja kahdensuunnan keskushyökkääjä Petteri Wirtanen on myös a-luokan puolustaja. lue lisää

Jokerit ryhdistäytyi eilisestä ja suuntaa saman tien Sotšiin

KHL | 4.3.2018 19:45
Jokereiden pukukoppikäytävällä oli pelin jälkeen vipinää, kun joukkue pakkasi varusteitaan ja suuntasi jo kohti tulevaa pelipaikkakuntaa. Karri Rämö pitää järkevänä ratkaisuna matkustaa heti pelin jälkeen Sotšiin. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Tommi Huhtala

Jokerit #61 L lh
s. 1987 Tampere
183CM / 87KG
SOPIMUS: 2018