Juhamatti hyökkää, muut jää!

Juhamatti Aaltonen oli Leijonien sankari numero yksi puolivälierävoitossa Yhdysvalloista. Jatkossakin sinivalkoisten on luotettava tähän mieheen. Muiden on keskityttävä puolustamiseen.

Leijonat eteni vakuuttavan esityksen jälkeen välieriin, kun se kaatoi Yhdysvallat 2−0. Kuten lukemat osoittavat, oli Suomi erittäin tiivis nimenomaan puolustuspäässä. 

Juhamatti Aaltonen teki sitten hyökkäyspäässä ne taiat, joita oma joukkue tarvitsi voiton kaapimiseen. Muiden tehtäväksi jäi lähinnä puolustaa Harri Säterin maalinedustaa kuin viitapirut.

Siinä Leijonat onnistui. Säterille ei tullut edes niin montaa vaaranpaikkaa, että joukkue olisi todellisuudessa ollut hätää kärsimässä amerikkalaisia vastaan. 

Tiukat panokset, sopivan verkkainen peli. Pellailuun sopivat puitteet.

Sen sijaan herra Aaltonen oli puolivälierässä elementissään. Tiukat panokset, sopivan verkkainen peli. Pellailuun sopivat puitteet. 

Namuttelut yhdysvaltalaispakkien välistä ja syöttö avopaikkaan Joonas Kemppaiselle ansaitsevat, jos eivät postimerkkiä, niin ainakin keskikokoisen valomainoksen Helsingin rautatieaseman julkisivuun heijastettuna.

Siis mikäli sinivalkoiset värit vyöryvät turnauksessa päätyyn asti. 

Ei neljännen sijan jälkeen, eikä edes katkeran Kanada-finaalitappion jälkeen sovi led-tuikkuja viritellä. 

Nyt Leijonilla on tilaisuus edetä vaikka mhin, mutta se edellyttää sitä, että muutamaa yksilöä lukuun ottamatta kaikkien, siis aivan kaikkien, on oltava hereillä jokainen omalla puolustusalueella olemansa sekunti ensi sunnuntaihin saakka.

Sebastian Ahon ja Jesse Puljujärven kaltaiset värkkäilijät saavat Aaltosen lisäksi hyökätä.

Jos tänä keväänä tavataan torilla, se tapahtuu muutaman vähämaalisen voiton jälkeen. Ja Juhamatti Aaltonen on mukana niistä suurimmissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Juhamatti Aaltonen sivuun Leijonien ketjuista − Miro Aaltonen korvaajaksi

MAAJOUKKUE | 21.5.2017 17:11
Leijonien kokoonpano pronssiotteluun koki viime hetken muutoksen, kun Miro Aaltonen korvaa Juhamatti Aaltosen kolmosketjussa. lue lisää

Juhamatti Aaltonen sätti lepsua pelaamista: "Aloimme sörtsimään"

MAAJOUKKUE | 5.5.2017 20:09
Juhamatti Aaltonen väläytteli osaamistaan ja pelasi vapautuneen oloisena, kun Suomi kaivoi voiton kisojen avausottelusta Valko-Venäjää vastaan. Aaltonen ei ollut tyytyväinen peli-ilmeeseen, jolla Leijonat esiintyi johtoasemassa. lue lisää

Leijonien valmennuksen isot kysymykset ennen MM-valintoja

MAAJOUKKUE | 1.5.2017 9:00
Leijonien MM-ryhmään tehdään viimeisiä säätöjä. Pariisin lohkoon lähtevä toimittaja Lassi Seppä ja kisoja Suomesta käsin koordinoiva projektipäällikkö Juha Oinonen löivät tiskiin omat näkemyksensä. lue lisää

IS: Aivotärähdys estää Vatasen MM-kisamatkan - "Haluan nyt päästä takaisin täyteen kuntoon"

MAAJOUKKUE | 25.4.2018 0:00
New Jersey Devilsin puolustaja Sami Vatanen ei saavu vahvistamaan Leijonien MM-kisajoukkuetta. lue lisää

Leijonat vahvistuu Mikael Granlundilla − lähtee uransa viidensiin MM-kisoihin: "On hienoa päästä vielä jatkamaan pelejä"

MAAJOUKKUE | 24.4.2018 21:40
Kokenut arvokisakävijä Mikael Granlund liittyy Leijonien MM-kisaryhmään ensi viikolla. lue lisää

Kommentit

Lisää aiheesta

Luetuimmat

Juhamatti Aaltonen

Rögle #50 R lh
s. 1985 Ii
184CM / 89KG
VARAUS: 2003 St. Louis Blues 9. kierros #284