Jos LeKin vuokrakarusellista ei lopu akku, seilaa saukko Lempäälän kanavassa alavirtaan

LeKi jäi viime kaudella juuri ja juuri pudotuspelien ulkopuolelle. Tällä kaudella lempääläläisillä on otollinen mahdollisuus edetä pidemmälle kevääseen, mikäli joukkueen runko pysyy samana kuin alkukaudella.

Viime kaudella täpärä putoaminen pudotuspeleistä. Joukkuetta hinasi muutama yksilö. Muun muassa tällä kaudella Tapparassa pelaava Anton Levtchi oli viime kaudella paikoin myös sarjan paras pelaaja. Lisäksi kokenut Tomi Peltonen raatoi roolissa kuin roolissa ja teki pisteitä siinä sivussa.

Pelaajaruletti on ollut viime vuosina voimakasta, kun Ilves ja Tappara ovat lainailleet kokoonpanojensa ulkopuolelle jääviä miehiä Lempäälään. Nyt myös HPK on vahvistanut liikennettään kohti saukkopaitojen kotiareenaa.

Ukko-Pekka Luukkonen tarvitsee vastuuta. Dominik Hrachovinankin kehitys junnasi jonkin aikaa paikallaan, kun hän joutui väistymään mikanorosten tieltä. Myöskään Christian Heljangon ei soisi joutuvan takaisin Lempäälään, vaan miehen tulisi saada torjuntavastuuta Tapparassa − vaikkakin päivänselvänä kakkosmiehenä.

Kenttäpelaajissa tällä kaudella iso liuta omia sopimuspelaajia. LeKin kannalta toivoo, että kyseessä on merkki siitä, ettei joukkue joudu ottamaan vastaan Liiga-joukkueiden ylijäämäukkoja. Tietenkin mahdollisia tuloksentekijöitä LeKin valmennuksen on otettava avosylin vastaan aina, kun se on mahdollista.

En kuitenkaan usko, että Liigassa nelosketjussa rouhiva nuori olisi sen potentiaalisempi maalipyssy Mestiksessäkään.

LeKillä on jo alkukaudesta riveissään muutama erittäin hyvä lainapelaaja, joilta sopii voida odottaa tulosta. Nuori tanskalainen Nikolaj Krag pelasi alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa erittäin mallikkaasti ja yrittää nyt luoda uraa miesten sarjassa.

LeKi tarvitsee omia "Kragejaan".

Vanhemmista pelaajista paluumuuttajat Ossi Pellinen ja Antti Kangasniemi tulevat olemaan Peltosen korvaajina elintärkeitä. Uusien runkopelaajien lisäksi vanhojen tuttujen Tommi Välimaan ja Sami Laakson on oltava kantavia pelureita.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Kangasniemi LeKistä Ilvekseen paikkaamaan avainpelaajien loukkaantumisia

LIIGA | 19.10.2017 22:15
Keskushyökkääjä Antti Kangasniemi pelaa Ilveksen mukana ainakin tulevana viikonloppuna. Ilveksen kokoonpanosta ovat sivussa Antti Lehtonen, Stefan Espeland, Juhani Tamminen ja Sami Sandell. lue lisää

Topias Haapaselle pelikielto polvitaklauksesta

MESTIS | 16.10.2017 10:02
LeKin hyökkääjä Topias Haapanen on saanut kahden ottelun pelikiellon perjantaisesta polvitaklauksestaan. lue lisää

Mestis-kierroksella mielenkiintoisia vahvistuksia - Hermes tarvitsee voiton kipeästi

MESTIS | 13.10.2017 14:07
Perjantai-illan Mestis-kierroksella pelataan neljällä paikkakunnalla. Sarjakärki KeuPa hamuaa takaisin voittojen tielle Iisalmessa IPK:n vieraana. Sarjataulukossa perättäin olevat TUTO ja RoKi mittaavat paremmuuttaan Turussa. Muita taistelupareja ovat Ketterä-LeKi ja Hermes-SaPKo. lue lisää

Mestiksessä neljän ottelun ilta - Kärkiottelu Keuruulla

MESTIS | 6.10.2017 10:53
Mestiksessä tulee viikko kauden aloituksesta täyteen. Illan taisteluparit ovat KeuPa HT - Jokipojat, RoKi - LeKi, TUTO Hockey - IPK ja Ketterä - Espoo United. lue lisää

Luukkonen ei lähde nöyristelemään miesten peleihin: "Olen valmis tekemään paljon töitä"

MESTIS | 25.9.2017 10:00
LeKistä on ponnahtanut viime vuosina pinnalle Dominik Hrachovinan ja Christian Heljangon kaltaisia maalivahteja. Nyt saukkopaidassa läpimurtoa yrittää alle 18-vuotiaiden maailmanmestari Ukko-Pekka Luukkonen. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Valtteri Järviluoma

LeKi #20 L h
s. 1993 Tampere
181CM / 80KG
SOPIMUS: 2018