Joko nyt, TUTO?

Alkavalle kaudelle ennakkosuosikkina lähtevällä TUTOlla on runsaasti todistettavaa. Joukkueen pelitapa ja pelaajat ovat lähes suoraa jatkumoa viime kaudesta, joten turkulaisten ei ole tarvinnut luoda nahkaansa uudelleen.

TUTOn edellinen, ja ainoa, Mestiksen mestaruus täyttää ensi keväänä kymmenen vuotta. Hopeaa turkulaisjoukkue on pokannut kerran ja pronssia neljästi, mutta mitaliton jaksokin on jo kolmen kauden mittainen. 

2010-luvulla seura on toki yltänyt kuudesti kuudesti pudotuspeleihin, mutta nykyään sarjan parhaimmilla resursseilla operoiva ei ole pitkiin aikoihin yltänyt täyteen potentiaaliinsa. Mestiksessä käynnistyy nyt toinen kausi täysin ilman KooKoota, Sportia ja Jukureita, joten varsinainen kilpailu mestaruudesta on melko rajoittunut.

Aidosti mestaruuteen kykenevien joukkueiden määrä on laskettavissa yhden käden sormilla. TUTO ei silti ole hetkeen päässyt edes lähelle sitä kirkkainta. Viime kaudella SaPKo osoitti, että todellisia haastajia ei sille loppujen lopuksi löytynyt. Samaan aikaan turkulaisten oli tyytyminen tappioon pronssiottelussa.

Tälle kaudelle lähdettäessä turkulaiset ovat ennakkosuosikkeja, käänteli voimasuhteita miten päin tahansa. Hallitseva mestari SaPKo on heti kintereillä, mikä takaa kepin ja koko porkkanasäkin kilpailun rajoittuneisuudesta huolimatta. Viesti Turussa on yksiselitteinen: joko nyt?

Maalivahtikaksikko Karolus Kaarlehto-Julius Pohjanoksa on sarjan paras, kumpikin voisi tahollaan torjua ykkösmaalivahtina. Puolustajienkin osalta turkulaiset ovat yksi sarjan kärkijoukkueista. Kiekollista osaamista joukkueella on jakauttaa parhaimmillaan jokaiseen puolustajapariin.

Hyökkäyksessä viilettää usea Mestis-tasolla osaamisensa todistanut nimi. Manu Honkanen, Eetu-Ville Arkiomaa, Aki Keinänen, Niklas NäppiTomi Wilenius ja Hannu Kuru ovat laadukasta materiaalia kahteen ensimmäiseen hyökkäysketjuun. Alempiin ketjuihinkin jää osaamista, sillä Aki Juusela ja Timi Lahtinen ovat myös tyrkyllä kärkiketjuihin.

Miika Elomo aloittaa toisen täyden kautensa TUTOn päävalmentajana, ja viime kauden joukkueesta tuttuja pelaajia on peräti 17. Jatkuvuus pelitavan ja pelaajien osalta on siis läsnä. Tahdosta tai yrityksestä ei TUTOn alisuorittaminen ole ollut kiinni. Materiaaliedusta huolimatta turkulaiset eivät ole kyenneet toteuttamaan pelitapaansa tarpeeksi yhtenäisesti. Ero runkosarjan ja pudotuspelien välillä on ollut negatiivisella tavalla joskus huomattava.

Sattuma, TUTOn tapauksessa epäonni, on näytellyt myös isoa osaa. Viime keväänä välierävastustaja Kiekko-Vantaa nujersi turkulaiset kahdesti jatkoerässä, ja toissakaudella Hokki eteni puolivälieristä jatkoon kolmella perättäisellä voitolla. Vaikka joukkue olisi kuinka isolla rahalla koottu, tarvitsee se myös sattumaa puolelleen.

Ennakkosuosikin asema ei ole tae mestaruudesta, eikä edes runkosarjan voitosta, sen tietävät myös turkulaiset. Kaikki kirkkaaseen kevääseen vaadittavat rakennuspalikat ovat TUTOlla kuitenkin olemassa, eikä se tarvitse luoda nahkaansa uudelleen.

Kauden lähtökohdista huolimatta TUTOlla on vain ja ainoastaan todistettavaa. Sekä itselleen että muille.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Mestis-tähdet tutuiksi: Tyyni pistelinko ei kiirehdi Liigaan - "Täytyy olla selvää, että Liiga-seura haluaa minut"

MESTIS | 18.2.2018 14:00
TUTO-puolustuksen moottori Kalle Valtola on noussut kuluvalla kaudella Mestis-puolustajien eliittiin. Valtola on vain kuuden pisteen päässä puolustajien yhden kauden piste-ennätyksestä, mutta pistelingolle ei ole itsestäänselvää pelata Liigassa ensi kaudella. Valtola avasi Jatkoajalle ajatuksiaan tulevasta, ja hän taustoitti myös tietään nykyhetkeen. lue lisää

TUTO-puolustukseen vahvistus loppukaudeksi - "Kova ja karhea pelaaja"

MESTIS | 15.2.2018 21:53
Henry Mäntylä vahvistaa loppukauden TUTO-puolustusta. Myös lainalla TPS:stä oleva Olli Kaskinen jatkaa Kupittaalla loppukauden. lue lisää

Niclas Lucenius riepotteli tuomaria takavyöheitolla - viiden ottelun pelikielto

MESTIS | 22.1.2018 12:44
Mestiksen pistepörssiä johtavan TUTO Hockeyn Niclas Luceniuksen kontrolli petti pahasti lauantain SaPKo-ottelussa. lue lisää

Savonlinnassa käytösongelmia - kolme kymppiä ja Luceniukselle pelirangaistus

MESTIS | 20.1.2018 19:53
Tunteet kuohahtelivat TUTOn ja SaPKon kohtaamisessa. lue lisää

TPS:n puolustajalupaus vahvistamaan TUTOa

LIIGA | MESTIS | Suomi-sarja | 17.1.2018 10:20
Puolustaja Olli Kaskinen saapuu TUTOon lainapestillä Turun Palloseurasta. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Luetuimmat

Nico Friman

TUTO #25 R h
s. 1994 Vantaa
175CM / 76KG
SOPIMUS: 2018