Mielipide

Jokerien täydellisen hankinnan täydellinen ajoitus

KHL / Kolumni
Jokerit tiedotti tulevien kausien päävalmentajastaan juuri oikeaan aikaan. Mikä vielä tärkeämpää, myös valinta oli paras mahdollinen.

Jokerit tahtoi jatkaa suomalaisen päävalmentajan kanssa, mikä on fiksua seuralle, jonka suomalaisuuden astetta kyseenalaistetaan nykyään säännöllisesti. Erkka Westerlund on tehnyt hyvää työtä helsinkiläisten tähän mennyissä nähdyllä yhdellä (ja vähän päälle) KHL-kaudella, ja uskottavuuden kannalta jatkajan valinta oli todella tärkeä.

Siinä helsinkiläisseura ei olisi voinut onnistua paremmin. Jukka Jalonen on paras suomalainen päävalmentaja tällä hetkellä. Modernin pelin mestari on pidetty, kokenut ja ihmisläheinen − aivan kuten Westerlund. Herroja yhdistää myös menestyksen tuoma auktoriteetti. 

Jalonen on vähemmänkin kiekkoa seuraavan suomalaisen mielikuvissa luotettava ja pätevä valmentaja − tämän takasi eräs maailmanmestaruustason finaaliottelu keväältä 2011. Meriittilista on komea aina SM-liigamestaruudesta olympiapronssiin. 

Ne eivät ole yhtä merkittäviä tekijöitä kuin se, että Jalonen tietää, mihin lähtee.

Ne eivät kuitenkaan ole tämän pestin kannalta yhtä merkittäviä tekijöitä kuin se, että Jalonen tietää, mihin lähtee.

KHL on oma maailmansa, jossa kielimuuri ja aikavyöhykkeet ylittävä matkustaminen ovat arkipäivää. Jalonen tietää tämän: hän valmensi puolitoista kautta Pietarin SKA:ta, yhtä KHL:n suurimmista joukkueista. Jos Helsingissäkin toivotaan Jokereille menestystä, ei se ole mitään verrattuna niihin paineisiin, jotka kohdistuvat joukkueeseen − ja valmentajaan − Pietarissa. 

Jalonen valmensi SKA:n keväällä 2014 KHL:n läntisen konferenssin välierävaiheeseen. Tämä ei riittänyt, vaan koko seuran valmennusjohto ja urheilutoimenjohtajat saivat kenkää. Jalosen sopimusta olisi ollut jäljellä enää kuukausi.

Jokereissakin tulosta odotetaan, mutta olosuhteet ovat hieman vähemmän turbulentit. Kahden kauden sopimus on nyt tehty, ja siitä tiedottaminen tässä vaiheessa kautta oli oikea ratkaisu.

Keskittyminen pysyy tässä kaudessa, mutta jatkuvuus on taattu − myös pelillisesti. Westerlund voi jatkaa normaalisti omaa projektiaan Jokereiden kanssa, kun taas Jalosella riittää työtä pestissään Nuorten Leijonien päävalmentajana. Sen jälkeen nähdään, millaisia kujeita Jalonen tuo KHL:ssä fiksusti omilla vahvuuksillaan pelanneille Jokereille. 

Ja Jalosen valinnan myötä Jokerit pärjää kyllä KHL:ssä jatkossakin − kunhan koko sarja pysyy pystyssä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös