Mielipide

Jokelan mietteet tiistain taklauksesta

LIIGA / Kolumni
SM-liigapelaaja taklaa toista puhtaasti, vastustaja loukkaantuu ja taklaaja lähetetään ottelusta suihkuun. Kuulostaako tutulta? Tällä kertaa taklauksen uhrina oli Leo Komarov ja liigan linjan uhrina Mikko Jokela.

Jatkoaika jututti iltapäivälehtien sivuilla parjattua Jokelaa. Mies kommentoi tilannetta rauhallisesti ja kovan tuomionsa nielleenä.

kommentti

Pikakertaus tiistain tapahtumista
[lue lisää]

Keskiviikon aikana Jokela itsekin on ehtinyt kelailla taklaustaan videolta ja muodostanut selkeän mielipiteen.

- Olen sitä tänään videolta nähnyt ja toki se taklaus itsessään on mielestäni täysin puhdas. Jälki oli sitten harmittava ja ikävä asia, mutta missään nimessä minä en mene tuonne kaukaloon vahingoittamaan ketään tahallani, Jokela kommentoi.

- Komarovilla oli siinä vähän pää alhaalla ja se paha jälki saattoi tulla irtoavan kypärän visiiristä tai jostain. Tottakai siinä säikähtää kovasti kun kaveri jää tuolla lailla makaamaan jäähän, HPK-kapteeni jatkaa.

Joissain kirjoituksissa on nostettu kohua myös Jokelan kädenliikkeistä miehen luistellessa suihkuun. Rehdistä pelistään tunnettu HPK-kapteeni ihmettelee liikkeestään syntyneitä kirjoituksia.

- Se kädenliike oli tarkoitettu yleisön suuntaan, että tällaisessa tilanteessa voisi olla hiljaakin. En minä nyt niin tyhmä ole että mitään kurkunviiltäjän eleitä menen kaukalossa tekemään, Jokela tuhahtaa.

Kun tuomari tuomitsee ottelurangaistuksen, seuraa automaattisesti yhden ottelun pelikielto sekä kurinpitäjä Jarmo Muukkosen käsittely. Muukkonen ei vielä keskiviikkona iltapäivällä ollut ottanut Jokelaan yhteyttä ja Kerho-puolustaja uskookin Markku Kruusin tuomitseman pelikiellon riittävän rangaistukseksi.

- En ole kuullut kurinpitäjältä mitään, mutta mielestäni se yhden ottelun pelikielto, joka tuosta tuli jo, olisi ihan oikeudenmukainen, mies kommentoi.

Paljon puhutun taklauksen jälkeen nähtiin myös vähemmän parranpärinää aiheuttanut päähän kohdistunut taklaus, kun Rob Hisey hyökkäsi jäästä nousevan Jokelan päälle.

- En nähnyt siinä mitään kun olin nousemassa itse ylös ja yht'äkkiä kaveri hyökkäsi poikittaisella mailalla niskaan. Joku voi sitten miettiä mikä näistä on sitä tahallista vahingoittamista. Tuomarit näkevät tilanteet kaukalossa aika nopeasti omalla tavallaan, Jokela sanoo.

Taistelu Kanada-maljasta jatkuu torstaina ja Jokela on joka tapauksessa pelikiellossa. Leo Komarov selvisi tilanteeseen nähden vähin vammoin ja pystyy toivottavasti pelaamaan jo Hämeenlinnassa. Toivottavaa on myös, että otteet kaukalossa säilyvät rehteinä eikä turhia loukkaantumisia nähdä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös