Mielipide

Jets ja Little saivat ikuisesti toisensa

NHL / Kolumni
Bryan Littlen pitkä jatkosopimus ei romuta Winnipeg Jetsin pitkän tähtäimen suunnitelmaa, ja ilahduttaa kaiken lisäksi kiekkoromantikkojakin.

Winnipeg Jets ja Bryan Little piirsivät yhteisen pisteen eräälle spekulaatiolle, kun osapuolet solmivat kuusivuotisen jatkosopimuksen. Näin Littlen, 29, seuranvaihdoksen todennäköisyys pieneni oleellisesti ja mies saa tilaisuuden päättää uransa tutuissa ympyröissä.

Ensi kauden jälkeen voimaanastuvan sopimuksen myötä pienikokoisen kanadalaissentterin vuosipalkka nousee hieman, muttei kokonaisuuden kannalta merkittävästi. On todennäköistä, että ensi heinäkuisessa vapaiden agenttien markkinoiden kilpalaulannassa hän olisi pystynyt tienaamaan nykyistä isommankin palkankorotuksen.

Sopimuksen pituus on nostattanut jonkin verran huolta winnipegiläisjoukkueen menestystä janoavien fanien keskuudessa. Sopimus on kolmeakymppiään lähestyvälle kiekkoilijalle pitkä, muttei liian pitkä. Littlellä on vielä runsaasti bensaa tankissa.

Little on joutunut luovuttamaan organisaation kärkisentterin valtaistuimen maailman keskushyökkääjäeliittiin kohonneelle Mark Scheifelelle, mutta on aavistuksen vähäisemmästä hyökkäyspelin vastuustaan huolimatta edelleen arvokas avainpelaaja.

Little on kärsinyt jonkinasteista arvostuksen puutetta varsinkin koko liigan mittapuulla. Hän on hyvin monikäyttöinen hyökkääjä, joka voidaan - ja on jo voitu - istuttaa monelle pelipaikalle ja -rooliin. Ylivoimapelin primus motorista on kuoriutunut luotettava kahden suunnan keskushyökkääjä.

Bryan Littlen urakehitys on kuin suoraan Jets-johdon jääkiekkoromanttisesta muotista

Jetsillä on lähivuosina edessään nuorien avainmiestensä jatkosopimusneuvotteluja, joihin organisaation on varattava huomattava kasa dollareita. Jacob Trouba ja Nikolaj Ehlers odottavat jo merkittäviä palkankorotuksiaan, ja vuoden päästä pohditaan samaa tilannetta Patrik Laineen, mahdollisesti myös Blake Wheelerin kohdalla. Lisäksi Connor Hellebuyck ja Josh Morrissey kuuluvat tällä hetkellä organisaation pitkän tähtäimen suunnitelmaan.

Jets on kuitenkin maltillisella ja järkevällä pelaajapolitiikallaan hankkinut itselleen kivasti pelimerkkejä palkkakaton alle. Ja reserviä on varaa kasvattaa ensi kauden jälkeen sopimuksensa päättävien Shawn Matthiasin ja Tobias Enströmin kustannuksella.

Littlen pitkä jatkosopimus ei siis vaikuta syöksevän Jetsiä perikatoon, vaan on pikemminkin luonteva jatkumo Jets-organisaation joukkueenrakentamisen narratiivissa. 

Bryan Littlen urakehitys on kuin suoraan Jets-johdon jääkiekkoromanttisesta muotista. Oma varaus on edustanut koko uransa ajan vain yhtä NHL-organisaatiota. Little on kasvanut niin olennaiseksi osaksi Winnipeg Jets -nimistä kiekkoyhteisöä, että on vaikea nähdä miehen kantavan enää urallaan mitään muuta asua.

Eikä Little vaikuta muualle tahtovankaan. Kevään ja kesän aikana liikkuneita satunnaisia kauppahuhuja lukuunottamatta kumpikin osapuoli on tehnyt selväksi toiveensa yhteisen tulevaisuuden jatkumiseen. Nyt Little saa mahdollisuuden jopa päättää uransa ainoassa NHL-organisaatiossa, jonka hän tuntee läpikotaisin.

» Lähetä palautetta toimitukselle