Mielipide

Jatkosopimus toi välirauhan, muttei ratkaissut ongelmia

NHL / Kolumni
Jacob Trouba ja Winnipeg Jets löysivät kompromissin ja solmivat jatkosopimuksen. Kaikki on siis hyvin: rauha maassa ja sotakirveet haudattu? Ehkei sittenkään.

Winnipeg Jetsin ja Jacob Trouban uusi sopimus rauhoittaa tilannetta molempien osapuolien kannalta, sillä nyt Trouban leirin ei tarvitse raapia päätään hermostuneena joulukuun alun lähestyessä. Tuon aikarajan jälkeenhän ilman voimassaolevaa sopimusta Trouba ei olisi ollut oikeutettu pelaamaan koko loppukaudella NHL-kiekkoa.

Nyt Trouba pääsee mukaan jääkiekkojoukkueen toimintaan, eikä ole enää vain omatoimisten harjoitustensa varassa kotona Michiganissa. Täyteen pelituntumaan on toki vielä matkaa, mutta sopimuskiistan ratkeaminen näin on askel eteenpäin.

Askeleen eteenpäin otti myös Jets-johto. Se sai kiinnitettyä puolustajansa halvalla ja paransi omia mahdollisuuksiaan siirtomarkkinoilla. Kahden ja puolen miljoonan Trouba on huomattavasti parempaa valuuttaa ja kiinnostavampi pelinappula kuin kuuden miljoonan Trouba. 

Kahden ja puolen miljoonan Trouba on kiinnostavampi pelinappula kuin kuuden miljoonan Trouba.

Ja jos epätodennäköinen toteutuisi ja Trouba jatkaisikin uraansa Jetsissä, olisi Jets-GM Kevin Cheveldayoff tehnyt vuosisadan silmäkääntötempun.

Mutta ei niin tapahdu. Jatkosopimuksestaan huolimatta on Trouba edelleen kauppatavaraa. Jenkkipakki oli kesän ja alkusyksyn sopimuserimielisyyden aikana ehtinyt kasvaa kauaksi Jets-perheestään.

Syyskuussa mies vaati agenttiensa välityksellä kauppaamistaan julistettuaan tyytymättömyyttään rooliinsa Winnipegissä. Trouballe oli käynyt selväksi, että hän olisi oikea käsi alhaalla pelaavien puolustajien marssijärjestyksessä edelleen Dustin Byfuglienin ja Tyler Myersin takana.

Pelaa vasenta pakkia tai tyydy jämäminuutteihin kolmosparissa, näin itsensä oikeaksi pakiksi vahvasti mieltävä Trouba valmennusjohdon viestin tulkitsi. Ja on tuosta hetkestä lähtien halunnut pois.

Eipä Jets-johdollakaan toisaalta ole suurta hinkua pitää tyytymätöntä lastaan väkisin perheyhteisössään. Winnipegissä ei haikailla uutta evanderkanea pukukoppia hajottavine verryttelypukuepisodeineen.

Jetsin on onnistunut viime vuosien aikana kasvattaa tiivis ja yhtenäinen kollektiivi niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin. Winnipegissä uskotaan yhteishengen voittoon materiasta eikä tuohon liturgiaan kerta kaikkiaan sovi yksilö, joka ei ole sydänverellään talkoissa mukana.

Jopa entinen ykkösvaraus ja yhä potentiaalinen liigan eliittitason puolustaja on uhrattavissa yhteisen hyvän alttarilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös