Jaroslav Otevrel ansaitsee nimeään kantavan palkinnon

Sisukkuudesta ja jääkiekolle omistautumisesta jaettava Jaroslav Otevrel -palkinto olisi upea kunnianosoitus sekä palkinnon vuosittaiselle saajalle että kesken liigaottelun halvaantuneelle Otevrelille.

Bill Masterton kuoli tammikuussa 1968 lyötyään päänsä laitaan kesken NHL-ottelun. Jo saman kauden päätteeksi jaettiin Bill Masterton -trophy. Palkinto annetaan pelaajalle, joka osoittaa parhaiten sisukkuutta, urheiluhenkeä ja omistautumista jääkiekolle.

NHL-historian toistaiseksi ainoa ottelutapahtumassa saatuun vammaan kuollut pelaaja oli saanut oman kunnianosoituksensa ja nimensä historiaan.

Ässien tšekkihyökkääjä Jaroslav Otevrel halvaantui kaulasta alaspäin helmikuussa 1996 lyötyään kaulansa vastustajan polveen. Otevrelin toiveesta tämän pelinumero #89 ei ole enää Ässissä käytössä, mutta Otevrel ansaitsisi myös samanlaisen kunnianosoituksen kuin Bill Masterton.

Liigassa ei tällä hetkellä jaeta palkintoa sisukkuudesta ja omistautumisesta jääkiekolle − urheiluhenki on tosin yksi kriteeri Raimo Kilpiö -palkinnossa.

Otevrel ansaitsee samanlaisen kunnianosoituksen kuin Bill Masterton

Ainakin Sami Sandell olisi ansainnut Jaroslav Otevrel -palkinnon taisteltuaan itsensä kahden polvivamman jälkeen takaisin pelikuntoon. Otevrelin lisäksi tällainen palkinto olisi merkittävä kunnianosoitus myös palkinnon saajalle.

Uran traaginen päätös hieman peittää alleen sitä tosiasiaa, että Otevrel oli huippupelaaja − ja pelikavereiden mukaan myös huipputyyppi. Viimeiseksi jääneellä kaudellaan tšekkilaituri oli Ässien toiseksi paras pistemies. Ennen Porin-kausia Otevrel oli pelannut kaksi tehokasta kautta Pohjois-Amerikassa.

Jokainen 1990-luvulla liigakiekkoa seurannut takuuvarmasti muistaa Otevrelin, mutta nuoremmille sukupolville ei synny samanlaista kosketuspintaa.

Jos Liigan palkintogaalassa vuosittain jaettaisiin Jaroslav Otevrel -palkinto kauden sisukkaimmalle ja jääkiekolle omistautuneimmalle pelaajalle, niin todennäköisesti jollekin herää mielenkiinto selvittää, kenestä on kyse, jos Otevrel ei ole ennestään tuttu.

Jos Otevrel jotain on ansainnut, niin sen, ettei häntä unohdeta − pelaajana eikä ihmisenä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Liikutusta, iloa ja toivoa − tšekkiperhe sulatti porilaisten sydämet

LIIGA | 10.2.2018 8:30
Jaroslav Otevrelin vierailu Isomäki Areenassa herkisti, mutta oli silti ilon sävyttämä. Otevrel ja porilainen kiekkoyleisö eivät olleet unohtaneet toisiaan. lue lisää

Jaroslav Otevrel palaa Isomäki Areenaan vuosien tauon jälkeen

LIIGA | 16.1.2018 10:41
Parikymmentä vuotta sitten liigapelissä vakavasti loukkaantunut tšekkihyökkääjä Jaroslav Otevrel saapuu Poriin helmikuussa Ässien vieraaksi. lue lisää

Andreas Bernard paljon puhuttaneesta maalista: "Olin 99-prosenttisen varma hylkäämisestä"

LIIGA | 14.2.2018 9:36
Ässät alkaa saada onnistumisia viimeisellä mahdollisella hetkellä, kun HPK hengittää niskaan pudotuspelikamppailussa. Tiistai-illan "kuuden pisteen ottelussa" yksi ehdottomista onnistujista seisoi porilaisten maalinsuulla. lue lisää

Maanantaijää, viikko 7: SaiPan ja Lukon pelit kulkevat eri suuntiin, Otevrelin paluu herkisti Porin

LIIGA | 12.2.2018 13:38
Jaroslav Otevrelin tunteikas paluu Poriin herättää keskustelua yleisemminkin entisten pelaajien muistamisesta. Idän ihme SaiPa kirii kohti suoraa pudotuspelipaikkaa, länsirannikon Lukko taantuu toiseen suuntaan. lue lisää

Niklas Appelgren teki maalin "syyskuussa ja heti perään helmikuussa"

LIIGA | 9.2.2018 22:49
Ässähyökkääjä Niklas Appelgren heitti sekä maalin että syötön porilaisten ottaessa selvän 6-2-voiton TPS:stä. Pelin jälkeen vastassa oli sekä omista että joukkuekavereidensa onnistumisista iloinnut mies. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Matias Varttinen

Ässät #10 R olh
s. 1995 Eura
168CM / 66KG
SOPIMUS: 2019