Mielipide

Jake DeBrusk on Bruinsin toivo, jos ykkösketju hyytyy

NHL / Kolumni
Boston Bruins on voittanut ykkösketjunsa tehoilla ja hävinnyt, kun kärkipelaajat ovat jääneet pisteittä. Kärkiketjun takana tulokashyökkääjä Jake DeBrusk pelaa vahvan runkosarjan päätteeksi vielä parempaa kevättä.

Boston Bruinsin menestyksen tae on ollut erinomaisesti toimiva ykkösketju Brad MarchandPatrice BergeronDavid Pastrnak. Ensimmäisen kierroksen seitsemässä ottelussa Toronto Maple Leafsia vastaan kolmikko keräsi yhteensä 30 tehopistettä.

DeBrusk on jo osoittanut olevansa johtava pelaaja, joka pystyy iskemään tehoja, jos ykkösnyrkki hyytyy.

Suoritusta kuitenkin himmentää se tosiasia, että kolmessa Bruinsin tappio-ottelussa ykkösketjun yhteenlasketut tehot olivat 0+0. Ykkösketjun ulkopuolelta joukkueen kaksi parasta pistemiestä ovat hyökkääjä David Krejci ja puolustaja Torey Krug. Molemmat ovat tehneet noin puolet pisteistään ylivoimalla.

Tappio-otteluissa Krejci−Krug-kaksikon yhteenlasketut tehot ovat 0+3, eli ilman ykkösnyrkkiensä tehoja Bruins ei toistaiseksi ole voittanut pudotuspeleissä yhtään peliä. Seuraavaksi vastaan asettuu viidenneksi vähiten maaleja pudotuspeleissä päästänyt Tampa Bay Lightning, joten Bruins tarvitsee kipeästi taustatukea.

Tulokashyökkääjä Jake DeBrusk on jo ilmoittautunutkin talkoisiin.

21-vuotias kanadalainen oli tehokas jo runkosarjassa kerättyään 70 pelissä 43 tehopistettä. Pudotuspeleissä DeBrusk on kuitenkin vielä kiristänyt tahtiaan. Seitsemässä pelissä viisi maalia ja kaksi syöttöpistettä, seiskapelissä DeBrusk iski voittomaalin väkevällä yksilösuorituksella.

Ilman tehopisteitä nuori hyökkääjä jäi vain yhdessä pelissä ja oli Sean Kuralyn ja Tim Schallerin ohella ainoa Bruins-pelaaja, joka pääsi pisteille useammassa tappio-ottelussa. Ylivoimatehoja DeBruskilla on joukkueestaan Krugin jälkeen toiseksi eniten.

Viisi maalia seitsemässä pelissä on myös yksi tämän vuosituhannen kovimpia maalitahteja vähintään yhden ottelusarjan pelanneilta tulokkailta. DeBruskin edellä on vain kolme maalia neljässä pelissä keväällä 2007 tehnyt Aleksandr Radulov. Myös piste per peli -tahdillaan DeBrusk yltää tulokaspörssin kärkipäähän tällä vuosituhannella.

Yksi ketju on mahdollista puolustaa pimentoon, oli se kuinka hyvä tahansa. Bruinsilla on vielä runsaasti käyttämätöntä potentiaalia, jota joukkue kaipaa ykkösketjunsa tueksi.

DeBrusk on jo osoittanut olevansa johtava pelaaja, joka pystyy iskemään tehoja, jos ykkösnyrkki hyytyy.

Juttua muokattu 28.4.2018 klo 17.39: Poistettu virheellinen viittaus Dadid Krejcin pelaamisesta ykkösylivoimassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös