Mielipide

Jäätelöt pois - verkot tötterölle

LIIGA / Kolumni
Kuin St. Pauli ja Reeperbahn, kiekkofanin veri vetää jäähalliin yhä uudestaan. Säästä tai lomasta huolimatta areenat kutsuvat kävijöitään seireenien lailla.

Suomen kesä on kaunis ja valoisa. Viimeisen kuukauden ajan olemme saaneet nauttia helteistä ja auringonpaisteesta, täydellisestä lomasäästä. Vaikka kuinka haluaisimme väittää, että emme halua syksyn tulevan, takaraivossa pyörii jokin toinen ajatus.

Jääkiekko.

Se on väistämätöntä. Keskellä kesää huomaat katsovasi suosikkijoukkueesi parhaita otteluita internetistä. Seuraavaksi merkitset kalenteriisi pelejä, jotka aiot katsoa paikan päällä. Kiekkokauden loppumisen jälkeen lajin seuraajalla on yhtä orpo olo kuin nahkarullaksi kerityllä lampaalla. Joulu ei ole joulu ilman piparin tuoksua tai joulukuusen neulasia, eikä syksykään ole entisensä ilman jäähän putoavaa kiekkoa.

Tuleva kausi on monelle hieman erityinen. Liiga aloittaa kautensa ilman Jokereita ja Mestis ilman Sportia. Talousvaikeudet pyyhkivät HCK:n ja Jokipoikien yli pahemman kerran, mutta KHL:n valloitusta yrittävä Jokerit kylpee venäläisrahoittajien ruplissa. Kauden alkupuolella selviää myös Kouvolan KooKoon liiganousun kohtalo.

Pelaajamarkkinat ovat käyneet pitkin kesää vilkkaina. TPS on hankkinut Radek Smolenakin, Ryan Laschin ja Teemu Lassilan kaltaisia tuttuja nimimiehiä, Rauman Lukko puolestaan karismaattisen Jonne Virtasen. Oulussa luotetaan jälleen taattuun laatuun, kun taas Helsingissä nuoren veren ja kokemuksen sekoitukseen. Monen kädet hikoavat ensimmäisten pelien lähestyessä.

Pian on aika päästää rakkaus lajia tai joukkuetta kohtaan valloilleen. Haistaa jäähallin tuoksu ja nähdä niiden satojen, ellei jopa tuhansien, jäähallilta tuttujen naamat. Tuntea viileät penkit ja kannustaa niitä pelaajia, joita olet koko kesän ikävöinyt. Kuuluttajan ääni kuulostaa lähes yhtä tutulta kuin oman äitisi. Pian tuhansilla suomalaisilla on olohuone, jossa ei tuulettimia tarvita.

Jääkiekko yllättää joka vuosi, eikä tämä kausi ole poikkeus. Olitpa sitten Porin Ässien, Lahden Pelicansin tai Rauman Lukon aktiivinen seuraaja yksi asia on varmaa:

it's a great day for hockey.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös