Mielipide

Jääkiekon ilosanoma ei löydä perille Tallinnan huipputapahtumasta huolimatta

LIIGA / Kolumni

Huipputunnelma, hyvät fasiliteetit, laadukas ottelu, eikä järjestyshäiriöitä runsaasta läträyksestä huolimatta. Tallinnassa kautta aikain ensimmäisestä ukomailla pelatusta liigaottelusta on vaikea löytää naputettavaa.

Tondiraban jäähallin ulkokuori tuskin olisi voinut olla luotaantyöntävämpi. Karu betonikuutio kätki sisälleen modernit puitteet. Kaukalo ja katsomot keskellä, ympärillä leveät käytävät ravintolapisteineen.

"Liiga tuotiin vahvasti esiin, mutta paikalliset jäivät silti paitsioon"

Vamentajat ja pelaajat kehuivat tapahtumaa kuin yhdestä suusta. Oli helppo samaistua heidän tunnelmiinsa. Katsojillakin suurin murhe taisi olla se, että olut maksoikin tuplaten siitä, mitä se Tondirabassa normaalisti maksaisi.

Oli positiivinen yllätys, miten paljon tapahtumaan oli panostettu. Tallinnaan ei tultu vain pelaamaan ottelu alta pois. Pelicans näkyi väkevästi hallilla isoine bannereineen ja hinnastoineen. Pelicansin toimitusjohtaja Tomi-Pekka Kolu uskoi, että tapahtuma on omiaan nostamaan virolaisten orastavaa jääkiekkointoutta.

Liiga tuotiin vahvasti esiin, mutta paikalliset jäivät silti paitsioon. Hallin käytävällä oli yksi vaatimaton tiski, jossa Viron jääkiekkomaajoukkue oli esillä.

Joukkueille ja suomalaisille kannattajille Tallinna on ideaali paikka järjestää ottelu ulkomailla, mutta ajatus buumin kasvattamisesta tai edes sellaisen synnyttämisestä tuntuu liioittelulta, vaikka Pelicans järjestäisi vielä aiesopimuksensa mukaiset kaksi seuraavaa tapahtumaa.

Päävalmentajat Petri Matikainen ja Antti Pennanen heittivät ilmoille ajatuksen tallinnalaisesta Liiga-joukkueesta. Kaunis ajatus ja puitteet ovat kunnossa, mutta kuinka kauan paikalliset jaksaisivat käydä katsomassa muukalaislegioonaa jossa pelaa korkeintaan kourallinen virolaisia pelaajia?

Ensimmäisen tapahtuman perusteella on silti helppo kuvitella, että kiekkoturismi Suomesta Viroon jatkuu myös tulevina vuosina.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös