Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä

IPK tähyää pudotuspeleihin - riittääkö leveys pitkään sarjaan?

Iisalmen Peli-Karhut rimpuili ensimmäisen Mestis-kautensa läpi vaikeuksien ja karsintojen kautta. Karsintojen vahvat otteet osoittivat, että joukkueen paikka on Mestiksessä, ja nyt vahvistunut karhulauma lähtee tavoittelemaan pudotuspelipaikkaa.

Iisalmen Peli-Karhujen ensimmäinen kausi Mestiksessä oli odotetusti vaikea. Runko koostui pitkälti edellisen kevään Suomi-sarjan mestaruutta juhlineista sankareista, eikä joukkue kestänyt pitkän ja raskaan kauden rasitusta.

Nyt tästä ryhmästä on kapteeni Otto Huttusen lisäksi jäljellä enää neljä pelaajaa. Lisäksi entisistä Suomi-sarjapelaajista paluuta tekevä Henri Kivioja ja Niko Nuutinen hakevat koeajan kautta vielä paikkaa joukkueesta.

Peli-Karhujen puolustus uudistui loppujen lopuksi varsin maltilla. Iiro Sulin tuo kovuutta ja kokemusta lähes 200 Mestis-ottelun verran. Kun maalin eteen löytyy lisäksi massaa 193 senttimetrin ja 105 kilogramman verran Damir Galinin muodossa, on IPK:lla asettaa maalineteen riittävästi fyysistä voimaa.

Hyviksi hankinnoiksi on harjoituspelien perusteella osoittautuneet myös Niko Korhonen, joka löytyi Lapinlahden Luistimen riveistä II-divisioonasta, sekä KalPan yhteistyöpelaaja Janne Koponen, joka ainakin näillä näkymillä aloittaa luutimalla karhulauman puolustuksessa.

Hyökkäys uudistui karhulaumassa puolustusta enemmän. Vaikka pitkälle kesään haettua kärkisentteriä ei ilmeisen pitkälle venyneistä sopimusneuvotteluista huolimatta löydetty, tarttui siirtomarkkinoilta verkkoihin kaikkiaan kahden hyökkäyskentällisen verran uusia miehiä.

Näistä mielenkiintoisin on eittämättä Henri Fomin, josta on syytä odottaa varsinaista syöttökonetta ykköskentälliseen. Harmi vain, että mies loukkaantui heti ensimmäisessä harjoitusottelussa ja aloittaa kauden sairasosastolla. Mainitsemisen arvoisia hakuja siirtorintamalta ovat myös nuori  Valtteri Pihlajamäki Ässistä ja Pasi Kouvalainen Hokin raunioilta. 

Maalilla jatkaa jo kolmatta kokonaista kauttaan Tuomas Tolonen, joka saa aisaparikseen nuoren kärppäkasvatti Aleksi Aution, joka isokokoisena maalivahtina tuo lisää vaihtoehtoja pienikokoisen tuomas Tolosen rinnalle. 

Vaikka joukkue on ainakin paperilla vahvistunut silminnähden viime kauteen, nousee karhulauman kokoonpanoa katsoessa kuitenkin esiin muutamia kysymysmerkkejä.

Kun selkeän ykkössentterin haku epäonnistui, on sentteriosasto etenkin tuloksia tekeviin kenttiin varsin kapea. Valmennus uskoo nuoren Aleksi Hämäläisen lyövän itsensä läpi ykköskentän keskellä. Ominaisuuksia tähän miehessä kyllä on, mutta onko viime kauden loukkaantumisten kanssa tuskailleelle Hämäläiselle tässä liian isoa roolia liian aikaisin?

Toinen katsomaton kortti löytyy puolustuksesta. Mikäli KalPa-yhteistyöpelaaja Saku Kinnunen lunastaa paikan Liigasta, on viivapelote etenkin ylivoimista pitkälti kapteeni Otto Huttusen varassa.

Huttunen on osoittanut vaarallisuutensa Suomi-sarjassa, ja miehen maalit olivat isossa roolissa, kun IPK raivasi Suomen Cupissa RoKin tieltään. Totuus on kuitenkin, että miehen viime kausi päättyi 12 ottelun jälkeen loukkaantumiseen, eivätkä siihen asti polvi vahvasti teipattuna pelanneen Huttusen tehot 1+2 oikeuta automaattisesti sateentekijöiden joukkoon Mestiksessä.

Kolmas kysymysmerkki on yhteistyöseura KalPa. Mikäli kalakukkokaupungin kiekkoylpeys painii yhtä suurissa kokoonpano-ongelmissa kuin viime kaudella, ei apuja farmipelaajien muodossa ole tänäkään vuonna liiemmälti luvassa. Toki KalPa-kokoonpano vilisee tänä vuonna nuoria lupauksia, joiden olisi kehittyäkseen kenties hyvä käydä kokeilemassa siipiään myös Mestiksen puolella.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

SaPKo äityi hurjaan iskuun ja nousi neljän maalin takaa-ajoasemasta johtoon − IPK vastasi samalla mitalla

MESTIS | 16.3.2018 21:02
IPK johti kotiotteluaan päätöserään lähdettäessä jo 5−2, mutta SaPKo teki ottelun seuraavat neljä maalia ja nousi hurjalla kirillä 6−5-johtoon. IPK nousi ottelun jälkimmäisellä puoliskolla vielä 6−6:een ja meni hetkeä myöhemmin jälleen johtoon lukemin 7−6. lue lisää

Tunteet kuumenivat loppuhetkillä Savonlinnassa

MESTIS | 14.3.2018 21:35
SaPKon ja IPK:n välisessä puolivälieräottelussa räiskyivät jälleen tunteet, eikä isoilta rangaistuksilta vältytty. Isoimmasta rangaistuksesta vastasi vierailijoiden Juuso Nevalainen, joka komennettiin ottelun loppuhetkillä suihkun puolelle. lue lisää

SaPKon ja IPK:n välisessä ottelusarjassa toinen ulosajo - Fofanov suihkuun laitataklauksesta

MESTIS | 12.3.2018 19:55
IPK:n Jevgeni Fofanov sai pelirangaistuksen laitataklauksesta toisessa puolivälieräottelussa SaPKoa vastaan. lue lisää

IPK:n venäläispuolustaja rymisteli ulosajon arvoisesti

MESTIS | 10.3.2018 19:11
IPK:n puolustaja Damir Galinin ottelu SaPKoa vastaan päättyi toisen erän loppuun hänen taklattua itsensä suihkun puolelle. lue lisää

SaPKo−IPK: Hallitseva mestari kohtaa pudotuspelidebytantin, joka roikkuu, raastaa ja riistää - "Pitää olla hereillä ja luottaa omaan tekemiseen"

MESTIS | 9.3.2018 14:00
Ensiesiintymisensä Mestiksen pudotuspeleissä tekevä IPK saa haasteen suoraan sarjan huipulta, kun puolivälierissä joukkuetta vastaan asettuu hallitseva mestari SaPKo. Iisalmelaisten mahdollisuudet ottelusarjan voittoon ovat vähäiset, mutta IPK voi luoda SaPKolle painetta puolustuspelaamisellaan. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Luetuimmat

Tuomas Tolonen

IPK #93 L mv
s. 1993 Kajaani
178CM / 74KG
SOPIMUS: 2018