Mielipide

Ilves sen osoittaa: ei tämä ole niin vakavaa!

LIIGA / Kolumni
Ilveksen markkinointi on Liigan parhaalla tasolla, koska se ymmärtää huumorin ja viihteen merkityksen urheilutapahtumien markkinoinnissa.

Ilveksen markkinointi ei ole enää viimevuotisia isoja Jokerit-pilaplakaatteja Helsingin keskustassa tai härskejä porkkanakuvia mainoksissa paikallisvastustajaa vastaan.

Jos seuran nettisivut eivät olisi kaatuneet, putsaus olisi ollut täydellinen.

Huumori, kieli poskessa –meininki ja yllätyksellisyys eivät ole kuitenkaan kadonneet.

Viimeisimpänä Ilves sai nettisivunsa ja sosiaalisen median räjähtämään julkaisemalla vihjailevasti muotoillun uutisen Ville Niemisen siirtymisestä Ilvekseen.

Kyseessä ei tietenkään ollut Tappara-legenda, nykyinen Lukko-hyökkääjä Ville Nieminen vaan Stanley Cup –voittajan A-juniori-ikäinen täyskaima, joka siirtyy tupsukorvien taustavoimiin.

Siitä lähtien, kun Ilveksen ja seuran graafiset työt tekevän Tanssivat Sudet –sisällöntuotantoyhtiön yhteistyö alkoi, Ilves on ollut Liigan paras ottelutapahtumiensa markkinoija.

Tyyli on ollut humoristinen ja paikoitellen sopivan provosoiva. Koko kauden ajan nähdyt Ilveksen Lätkäehtoot ovat naurattaneet ja suututtaneet lätkäihmisiä Kummelien härskeillä jutuilla.

Niemisen uutisoiminen tähän malliin on vain suoraa jatkoa hyvälle flow'lle. Ilves onnistui jälleen erinomaisesti. Jos seuran nettisivut eivät olisi kaatuneet, putsaus olisi ollut täydellinen.

Hyvän maun rajoja ei todellakaan ylitetty. Tai sitten oma huumorintajuni vain on kovin laaja, ainakin näin perjantaisin.

Ei ole sattumaa, että Ilves räjäytti pankin juuri Ilves-Lukko-ottelun alla, missä "oikea" Ville Nieminen pelaa Hakametsässä. Parempaa ottelutapahtuman markkinointia saa hakea vielä nykyaikanakin, jolloin monelle seuralle jo pelkkä uutisten tiedottaminen tuottaa vaikeuksia.

Ja Ilves teki kaiken tämän uutisella nuoren miehen siirtymisestä seuran taustavoimiin. Melkoinen suoritus.

Ilves osoittaa markkinoinnillaan, että jääkiekko ja urheilu ylipäätäänkin on viihdettä. Ja ihmisen saa innostumaan viihdetuotteesta vain tunteita herättävällä markkinoinnilla.

Jos sarjataulukko muodostettaisiin sosiaalisen median ja markkinoinnin perusteella, Ilves olisi Liigan Kärpät. Omalla alallaan selvä ykkönen.

Kauan eläköön onnistunut urheilumarkkinointi.

Oikaisu kello 15.03: Tanssivat Sudet -sisällöntuotantoyhtiö tekee graafiset työt Ilveksen mainontaan, suunnittelusta vastaa seura itse.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös