Mielipide

Ilta, jonka Jokerit haluaisi vain unohtaa

KHL / Kolumni
Kaikille lienee tuttua, että vaikka korkeat odotukset olisivat kuinka realistisia tahansa ja asiat suunniteltu hyvin, joskus kaikki vain menee pieleen.

Tiedätkö sen tunteen, kun heräät pikkujoulujen jälkeisenä aamuna, alat hiljalleen muistaa kaikki töppäilysi ja toivot, ettei sitä kaikkea olisi oikeasti tapahtunut?

Minä en – pikkujoulut ovat vasta ensi viikolla – mutta jokerileirissä fiilikset saattavat olla juuri nyt yllättävän samansuuntaisia. Olkoonkin, että Jokereiden kohdalla kyse oli paljolti epäonnestakin.

Torstai-illan saldoksi jäivät nolla sarjapistettä etukäteen "helposta" ottelusta jota Jokerit johti kahdella maalilla, kolme kapeasta materiaalista loukkaantunutta pelaajaa ja iso kohu epäonnistuneesta musiikkivalinnasta. Olisi voinut paremminkin mennä.

Virhe tapahtui, mutta siihen reagoitiin nopeasti ja fiksusti. Case closed.

Töppäykseksi luokiteltava musiikkikohu aiheutui, kun DJ Amanda Harkimo soitti ryyppäyshenkisen Roope Salminen & Koirat -yhtyeen biisin Madafakin' darra samalla, kun alkoholismista toipuvaa entistä tähtihyökkääjää Marko Jantusta näytettiin valotaululla. Ei sujunut järin tyylikkäästi.

Mutta tekevälle sattuu. Jokerit pahoitteli nöyrästi tapahtunutta sosiaalisessa mediassa pian kohun noustua ja pyysi anteeksi Jantuselta. Virhe tapahtui, mutta siihen reagoitiin nopeasti ja fiksusti. Case closed. Muu on vain mielensäpahoittamista tai klikkien keruuta.

Isompi ongelma on loukkaantumistilanne. Ykkösmaalivahti Henrik Karlssonin nilkkavaiva ei ole katastrofi, kunhan vamma ei ole vakava. Ensitietojen mukaan sen ei pitäisi olla.

Mutta hyökkääjät alkavat käydä vähiin. Tommi Huhtala ja Juhamatti Aaltonen miehittivät sairastupaa jo valmiiksi, ennen kuin Mathis Olimb ja Tomi Mäki kokivat kovia Sotši-ottelussa.

Sunnuntaina on vastassa kova Ak Bars Kazan, eikä otteluohjelma helpota senkään jälkeen, joten sairastuvalta kaivattaisiin apuja ripeästi. Jo yksi mies auttaisi paljon. Tai sitten jostain pitäisi kaivaa onnistunut pelaajahankinta.

Tällä hetkellä - jos kukaan edellämainituista ei ole pelikuntoinen - Jokereilla on heittää kaukaloon kaksi tuloksentekoon pystyvää hyökkäyskolmikkoa sekä yksi nelosketju. Siihen päälle joukkue saa kokoon toisen nelosketjun, jos mukaan nostetaan Saku Salminen TUTOsta ja puolustaja Daine Todd. Voisi kuvitella, että vastuu jäisi varsin pieneksi Ak Barsia vastaan – ja kärkimiesten rasitus kasvaisi.

Pikkujoulumorkkis jää syrjään aikanaan. Niin käy myös Jokereiden hyökkääjäpulalle. Mutta hetken saattaa nyt kirpaista.

Ja sen myötä sunnuntaina lie kaukalossa varsin sisuuntunut jokerijoukkue.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös