Mielipide

Ikuisen häviäjän mahdollisuus

MESTIS / Kolumni
KooKoo löysi kuohujuomapullon pohjalta mestaruuden lisäksi myös jotain uutta. Realistisen mahdollisuuden päivittää Wikipedian artikkelinsa kohdalle "liigaseura".

Liiganousu, tuo utopistiselta ja kaukaiselta tuntuva haave. Sport pääsi Liigaan takaoven kautta, mutta Kouvolassa vastaavista mahdollisuuksista ollaan voitu vain uneksia. "Talousalue ei ole tarpeeksi suuri", "Sport on parempi vaihtoehto juuri nyt" ja niin edelleen. Mediassa esitetyt perustelut ovat olleet jo pitkään piikki KooKoon perslihassa.

Kylmästä suihkusta huolimatta Kouvolassa ei lyöty päätä betoniin Sportin liiganousun varmistuessa.

Päinvastoin.

KooKoo taisteli tiensä Mestiksen mestariksi ja näpäytti kaikkia epäilijöitä isolla karttakepillä sormille. Voitonjuhlien lisäksi seurassa on tehty aktiivisesti töitä parempien olosuhteiden saavuttamiseksi.

Keskiviikkoisena aamuna betonikaupungin pojat heittivät lisää bensaa liekkeihin. Kouvolan Sanomien mukaan Kouvolaan saadaan kesällä mediakuutio, kaudelle 2015-2016 hallin kapasiteettia kasvatetaan 6800 katsojaan. Kesän aikana Kouvolan kiekkopyhättöön on tulossa aitioita, ravintola ja mahdollisesti myös joustokaukalo.

Sanokaa mitä sanotte, mutta Kymenlaaksossa on kaikin puolin lupaavat olosuhteet pelata Liigassa. Kevään pudotuspelien "pelaamalla Liigaan"-mainostus ei ole ollut pelkkää tyhjää lätinää, sillä mustaoranssit ovat onnistuneet luomaan toimivan organisaation toiminnanjohtaja Sakari Välimaan johdolla. 

Raha-asioissa on oltava huolellinen, jotta KooKoo saisi pelaajabudjettinsa tarvittavalle tasolle. Tämänhetkinen budjetti tulisi yli kaksinkertaistaa, jotta kaukaloon saataisiin liigatasoinen joukkue. 

Kun puhe on tahdosta, ei sitä KooKoon toimistolla listata hupeneviin luonnonvaroihin Maapallolta loppuu todennäköisesti öljy ennen Välimaan ja kouvolalaisten kiekkoihmisten tahtoa nousta Liigaan. Tilanne on KooKoon kannalta lupaava ja kertoo vuosia kestäneestä pitkäjänteisestä työstä. 

KooKoo ei perääntynyt suomalaisen kiekkoilun mustana päivänä, vaan lisäsi höyryä kuin rautatieasemalla seisova höyryjuna Ukko-Pekka konsanaan. Tänä keväänä mahdollisuus liigapaikasta on enää parin askeleen päässä.

Ja ne askeleet ovat otettavissa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös