Hyvää yritystä, vähemmän tuloksia - Golden Knights palaa kotiin vain kolme pistettä rikkaampana

Ensimmäinen kunnon pelimatka päättyi Vegas Golden Knightsin osalta huonosti, kun kuudesta pelistä jäi käteen vain kolme pistettä ja yksi voitto. Tulokset eivät heijastele samaa menestystä, mistä joukkueessa on päästy tähän asti nauttimaan.

Nopealla silmäyksellä tilanne vaikuttaa kieltämättä huonolta ja on liiankin helppo tehdä päätelmä, että alkukauden loistossa oli sitten kuitenkin kyse vain tähdenlennosta.

Päävalmentaja Gerard Gallant kommentoi aiemmin, että on edelleen tyytyväinen joukkueen suoritukseen. Hän uskoo, että näistä kokemuksista on pidemmällä tähtäimellä vain hyötyä. Matkan aikana Gallantkin osoitti ajoittain turhautumisen merkkejä, erityisesti New York Rangersin käsissä koetun häviön jälkeen.

Kun erä menee huonosti, se menee todella huonosti.

Gallantin puheissa on perää, eikä tilanne vieläkään näytä täysin toivottomalta − vaikka siltä voi pelien jälkimainingeissa hetkellisesti tuntuakin. Vaikka pisteillä ei päästykään juhlimaan, kaukalossa nähtiin kuitenkin myös paljon hyvää.

Golden Knights piti pintansa kahdessa erässä kolmesta niin New York Islandersia, Toronto Maple Leafsia, Montreal Canadiensia, Ottawa Senatorsia kuin Rangersiakin vastaan. Ainakin viidessä pelissä kuudesta oli nähtävissä hyvää yritystä. Pelistä Boston Bruinsia vastaan on vaikeampi keksiä hyvää sanottavaa, vaikka maaliero jäikin lopulta pieneksi kotijoukkueen voitettua 2-1.

Edukseen erottui myös suomalaisvahvistus Erik Haula, joka pääsi muun muassa kaventamaan ottelun Canadiensia vastaan 2-3:een, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä puolisentoista minuuttia. Haulalla on tällä kaudella nyt tehot 5+3, joista 3+2 on isketty viimeisen kolmen ottelun aikana. Aiempi loukkaantuminen ei tunnu tahtia hidastavan.

Keskeinen ongelma tuntuu olevan se, että kun erä menee huonosti, se menee todella huonosti. Tämä kostautuu heti sellaisina häviöinä ja menetettyinä pisteinä, jotka jäävät takuulla kirvelemään. Gallant toisteli useaan kertaan, että joukkue olisi ansainnut parempaa.

Golden Knightsin puolustukseksi sanottakoon, että matkalla ei ainakaan auttanut joukkueen maalivahtipyöritys, joka vain jatkuu jatkumistaan. Oscar Danskin loukkaannuttua asettui tolppien väliin Maxime Lagace, joka piti Golden Knightsin melko hyvin mukana pelissä, mutta ei paljon muuta.

Lagacea ei missään nimessä voi syyttää hävityistä peleistä, mutta on vaikea nähdä hänen jäävän ykkösmaalivahdiksi pidemmäksi aikaa.

Katastrofi on ehkä turhan vahva sana kuvaamaan sitä, mitä pelimatkalla tapahtui, mutta ongelmia oli vaikea olla näkemättä. Jos Gallantia on uskominen, tästä jatketaan kuitenkin vaikeat läksyt oppineena ja suunnataan kohti kirkkaampaa tulevaisuutta.

Ei unohdeta sitäkään, että Golden Knightsilla on edelleen 15 pelistä 19 pistettä. Se on hyvin, oli kyseessä sitten laajennusjoukkue tai ei.

Lue myös

NHL 65:00 -podcast − Golden Knights pelaa pudotuspeleissä

NHL | 8.1.2018 7:00
Historian yhdeksännessä NHL 65:00 -podcastissa toimittajat käyvät läpi suomalaisten ja NHL:n tämän kauden tulokkaiden tilannetta läpi. Isomman ja tarkemman katsauksen saa laajennusjoukkue Vegas Golden Knights, joka julistetaan pudotuspelijoukkueeksi. lue lisää

Joka mittarilla parempi − Haulan siirto kasinokaupunkiin täysosuma

NHL | 31.12.2017 17:00
Erik Haula pelaa neljän Minnesota Wild -kauden jälkeen uransa parasta kiekkoa laajennusjoukkue Vegas Golden Knightsin riveissä. Puolustavasta sentteristä on kehittynyt kärkihyökkääjä ja ylivoiman tehomies. lue lisää

Haula loukkaantuneiden listalta takaisin kokoonpanoon - voidaan nähdä pelissä jo tänä yönä

NHL | 27.10.2017 23:19
Vegas Golden Knightsin suomalaishyökkääjä Erik Haula palaa loukkaantuneiden listalta takaisin kokoonpanoon. Puolustaja Jason Garrison puolestaan laitettiin soittolistalle. lue lisää

Golden Knightsin sairastuvalla ruuhkaa - Fleury ja Marchessault sivuun

NHL | 15.10.2017 20:03
Vegas Golden Knightsin loukkaantuneiden pelaajien lista jatkaa kasvamistaan perjantain epäonnisen pelin jälkeen. lue lisää

Šipatšov nousee Golden Knightsin kokoonpanoon - Haula loukkaantuneiden listalle

NHL | 14.10.2017 23:55
Vegas Golden Knights kohtasi eilen Detroit Red Wingsin ja kärsi historiansa ensimmäisen häviön. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Erik Haula

Vegas #56 L lh
s. 1991 Pori
180CM / 85KG
SOPIMUS: 2017
VARAUS: 2009 Minnesota Wild 7. kierros #182