Hurricanesin viimeistelyongelmat eivät ratkea odottamalla ja toivomalla parasta

Carolina Hurricanes on NHL:n heikoimpia viimeistelijöitä, vaikka on laukonut neljänneksi eniten. Todennäköisesti lahjakkaat pelaajat saavat räjäytettyä ketsuppipullon auki, mutta Hurricanesin on varauduttava myös pelaajakauppoihin.

Alla neljän ottelun tappioputki, joissa on syntynyt kahdeksan maalia 164 laukauksella.

Carolina Hurricanesin alkukausi on sujunut murheellisesti. Tappioputken aikana on sentään kertynyt kaksi sarjapistettä kahden ottelun venyttyä voittomaalikilpailuun asti.

Hurricanes teki kesällä hyviä hankintoja maalinsuulle ja puolustukseen. Hyökkäykseenkin hankittiin Stanley Cup -kokemusta Justin Williamsin ja Marcus Krügerin muodossa. Suurimmat odotukset kuitenkin kohdistuivat nuorten hyökkääjien jatkuvaan kehittymiseen.

Hurricanesilla on varaa menettää rakennuspalikoitaan, mutta ei sarjapisteitä.

Toistaiseksi Sebastian Aho on maaleitta runsaasta peliajasta ja ahkerasta laukomisesta huolimatta. Victor Rask on päässyt pisteille vain kolmessa pelissä. Teuvo Teräväisen pistetahti on parempi kuin viime kaudella, mutta Raskin tavoin tehoja on syntynyt vain muutamassa ottelussa.

Toisaalta viime kauden Rask aloitti kahdeksan ottelun pisteputkella, mutta hiipui kauden mittaan. Lindholm puolestaan aloitti viime kauden vaisusti, mutta piristyi ja keräsi lopulta uransa ennätystehot.

Hurricanesin kautta on jäljellä vielä 70 ottelua, mutta viimeaikainen suunta on huolestuttava − erityisesti siksi, että joukkue tekee nyt jo asioita oikein. Kiekonhallinnalla mitattuna Hurricanes on NHL:n parhaita joukkueita, ja joukkue on päässyt laukomaan parhaalta sektorilta. Paras pistemies Jeff Skinnerkin on lähes 50 maalin tahdissa.

Toisaalta Hurricanes on NHL:n heikoimpia ylivoimajoukkueita, ja viimeistely on kokonaisuutena aivan liikaa Skinnerin harteilla. Aho ravistaa varmasti apinan harteiltaan, ja muiltakin nuorilta hyökkääjiltä on lupa odottaa kovempia tehoja. Pian Hurricanesin on kuitenkin aktivoiduttava pelaajamarkkinoilla.

Alkukausi on jo todistanut, että pelkkä potentiaali ei riitä.

Mallia voi ottaa Ottawa Senatorsilta ja Nashville Predatorsilta, jotka luopuivat varausoikeuksistaan ja nuorista lupauksistaan, mutta vahvistivat kokoonpanoaan.

Hurricanesilla on varaa menettää rakennuspalikoitaan, mutta ei sarjapisteitä.

Lue myös

Teräväisen tehoviikko huipentui valintaan ykköstähdeksi

NHL | 20.11.2017 20:37
Carolina Hurricanesin hyökkääjä Teuvo Teräväinen valittiin menneen viikon ykköstähdeksi NHL:ssä. Kakkos- ja kolmostähdet olivat Toronto Maple Leafsin maalivahti Frederik Andersen ja Colorado Avalanchen Nathan MacKinnon. lue lisää

Kuokkanen debytoi Carolina Hurricanesissa Jeff Skinnerin vierellä

NHL | 7.10.2017 21:52
Janne Kuokkanen on saamassa merkittävästi vastuuta heti ensimmäisessä NHL-ottelussaan. Hänen kanssaan samassa ketjussa aloittavat tähtihyökkääjä Jeff Skinner ja Derek Ryan. lue lisää

Aho jatkaa Hurricanesin kärkipelaajana – ”Pudotuspeleihin pääsy on tärkein tavoitteemme”

NHL | 6.10.2017 18:00
Sebastian Aho pelasi hyvällä tulokaskaudellaan itsensä koko NHL-kansan tietoisuuteen. Nuorukainen haluaa kehittyä entistä paremmaksi ja päästä pelaamaan pudotuspelejä. lue lisää

Hurricanes aloittaa kauden kolmella suomalaisella - Kuokkanen selvitti itselleen paikan joukkueessa

NHL | 3.10.2017 22:33
Janne Kuokkanen aloittaa kautensa NHL:ssä. Hyökkääjä selvitti tiensä Carolina Hurricanesin kauden avausottelun kokoonpanoon. lue lisää

NHL:n Top5-puolustukset 2017-18: Predators-puolustus on rautaa

NHL | 3.10.2017 12:30
Jatkoajan NHL-toimitus otti kauden kynnyksellä kynsiinsä sarjan parhaat puolustukset. Listauksessa on otettu huomioon niin puolustuksen kuin maalivahtienkin tasokkuus. lue lisää

Kommentit

Phil Di Giuseppe

Carolina #34 L kh
s. 1993 Maple, ON, CAN
185CM / 91KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 2012 Carolina Hurricanes 2. kierros #38