Mielipide

Hurricanes vaikeuksissa ilman Faulkia − lähteekö Francis kaupoille?

NHL / Kolumni
Carolina Hurricanes menetti ykköspuolustajansa Justin Faulkin epämääräiseksi ajaksi sairastuvalle. Nuori puolustus kaipaa kipeästi vahvistuksia, mutta onko GM Ron Francis valmis uhraamaan lupauksiaan?

Heikosti alkaneen kauden myötä Hurricanesin ympärillä on pyörinyt siirtohuhuja. 11 pelissä vain yhdeksän pistettä kerännyt hurrikaaniryhmä kaipaa erityisesti Cam Ward-Eddie Läck-kaksikkoa luotettavampaa maalivahtia.

Faulk on Hurricanesin parhaita ja tärkeimpiä pelaajia, ja muutaman viikonkin poissaolo vaikuttaa merkittävästi joukkueen suoritustasoon.

Hurricanesilla on useita nuoria ja lupaavia puolustajia, joita on huhuttu käytettävän kauppatavarana.

Ykköspuolustaja Justin Faulkin loukkaannuttua puolustajan hankinta nousi kuitenkin tärkeämmäksi siirroksi. Brett Pesce ja Jaccob Slavin ovat jopa parantaneet peliään viime kaudesta, mutta Noah Hanifin on vielä kaukana monipuolisesta luottopuolustajasta, eikä kokenut Ron Hainsey ole enää puolustuksen kivijalka.

Ilman Faulkin loukkaantumistakin puolustukseen olisi mahtunut kokenut vahvistus, mutta ilman kapteenistoon kuuluvaa amerikkalaispuolustajaa Hurricanes on pulassa. Faulk on Hurricanesin parhaita ja tärkeimpiä pelaajia, ja muutaman viikonkin poissaolo vaikuttaa merkittävästi joukkueen suoritustasoon.

Todennäköisimmät kauppatavarat Hurricanesilla ovat puolustajalupaukset Haydn Fleury ja Ryan Murphy, joka ei vieläkään tunnu mahtuvan NHL-kokoonpanoon. Jopa Hurricanesin viime kesän ykkösvaraus Jake Bean on mainittu kauppahuhuissa.

Hurricanesilla on myös tulevan varaustilaisuuden toisella ja kolmannella kierroksella pelaajakaupoissa hankitut ylimääräiset varausvuorot, joilla Hurricanes-GM Ron Francis voisi käydä kauppaa.

Huhuissa mainittuja mahdollisia kauppakohteita ovat Ducksin Cam Fowler ja Blackhawksin Trevor van Riemsdyk. Tai kenties Francis tavoitteleekin Jetsistä Jacob Troubaa.

Mahdollista on sekin, että Francis ei tee mitään. Pesce ja Slavin nousivat viime kaudella pelaavaan kokoonpanoon juuri loukkaantumisten takia. Nyt sama mahdollisuus voisi olla tarjolla esimerkiksi Fleurylle.

Saman riskialttiin taktiikan onnistuminen kahtena peräkkäisenä kautena on kuitenkin äärimmäisen epätodennäköistä. Francis on aiemmin todistanut neuvottelutaitojaan hankkiessaan Hurricanesiin nuoria lupauksia ja varausoikeuksia vaihdossa kokeneempiin pelaajiin.

Tällä kertaa neuvotteluasetelma on päinvastainen. Onnistuuko Francis hankkimaan kokemusta vaihdossa lupauksiin?

» Lähetä palautetta toimitukselle